Negocierea finală pentru “U” are loc săptămâna viitoare, la Bucureşti

Negocierea finală pentru “U” are loc săptămâna viitoare, la Bucureşti
Aşa cum ZIUA de CLUJ a anunţat încă de joi seara, nemţii de la DK Sportler au făcut o nouă ofertă pentru achiziţionarea pachetului majoritar, cu 250.000 de euro mai mică decât cea iniţială. Negocierea cu Ioan Mărginean şi Florian Walter va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Telenovela vânzării Universităţii către firma germană DK Sportler Beraten continuă, spre nemulţumirea fanilor „Şepcilor roşii" care speră ca afacerea să se încheie cât mai repede. Joi seara, posibilii investitori germani au avut o şedinţă prelungită în urma căreia i-au transmis o nouă ofertă lui Ioan Mărginean şi lui Florian Walter, cu 250.000 de euro mai mică decât cea iniţială, din cauza diferenţei între cuantumul datoriilor la 31 august şi ceea ce există în acest moment. Discuţia finală va avea loc la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil marţi, la Bucureşti.

Procedurile pentru vânzarea clubului continuă

Germanii au lucrat încă de acum două săptămâni la planul de preluare al clubului şi au studiat datele contabile ale societăţii. Datoriile FC „U" SA depăşesc suma de 2,5 milioane de euro, iar doar 1,1 milioane de euro ar trebui plătite către bugetul de stat. După şedinţa de joi, reprezentanţii DK Sportler, Christopher Obi şi Volker Diergardt, au trimis un e-mail către Ioan Mărginean şi Florian Walter, dar şi către primarul Emil Boc, în care au precizat că doresc să perfecteze înţelegerea, însă vor plăti o sumă de 400.000 de euro, cu 250.000 de euro mai mică decât cea stabilită iniţial, pentru pachetul de 98% din acţiuni, din cauza diferenţei de sume în ceea ce priveşte datoriile. Din acest punct se va pleca în discuţiile finale care vor avea loc marţi, la Bucureşti.

Diferenţa dintre cerere şi ofertă nu e mare. Probabil că şi domnii Walter şi Mărginean doresc să facă afacerea cât mai devreme. Nemţii sunt mai pragmatici, vor să analizeze fiecare detaliu. O astfel de tranzacţie nu se poate face în două-trei zile, aşa cum şi-ar dori fanii. Reprezentanţii firmei germane spuneau că în mod normal procedurile durează şi două luni, dar acum au lucrat zi şi noapte pe acte pentru a grăbi lucrurile. Ei vor să se asigure că după preluarea clubului nu vor mai apărea alte datorii faţă de cele ştiute până în acest moment", au declarat sursele ZIUA de CLUJ. Pe de altă parte, intermediarul tranzacţiei Vasile Miriuţă, spune că nu există motive de îngrijorare pentru fani.

Oamenii sunt la fel de interesaţi, au cerut încă puţin timp de gândire, e normal să nu te grăbeşti într-o astfel de afacere. Eu cred că sunt şanse foarte mari ca lucrurile să se aşeze, iar tranzacţia să se facă. Săptămâna viitoare sperăm ca totul să fie în regulă", a spus Miriuţă, pentru ZIUA de CLUJ.
Dacă concluzia întâlnirii de marţi va fi pozitivă în ceea ce priveşte afacerea, Miriuţă va fi instalat antrenor al „Şepcilor roşii", iar între DK Sportler şi Ioan Mărginean se va semna un precontract, urmând ca actele finale să fie parafate în perioada imediat următoare. Miriuţă a adăugat că actualul antrenor principal, Marius Popescu, va rămâne în staff-ul tehnic şi dacă instalarea sa în funcţie se va produce.

Reamintim că discuţiile dintre reprezentanţii DK Sportler şi Ioan Mărginean au început în urmă cu trei săptămâni, iar la câteva zile după aceea, Volker Diergardt şi Christopher Obi, reprezentanţii companiei germane, au venit la Cluj unde au inspectat stadionul Cluj Arena şi au purtat discuţii inclusiv cu primarul Emil Boc. În cazul în care tranzacţia se va perfecta, iar societatea germană va prelua pachetul de 98% din acţiunile FC „U" SA, compania Sportfive va deveni sponsorul principal al clubului. Sportfive reprezintă cea mai importantă agenţie de management şi marketing sportiv din Europa şi a luat fiinţă în 2001 ca urmare a fuziunii dintre Sport+, parte a grupului Canal+, UFA Sport (divizia de drepturi sportive a RTL Grup) şi Jean-Claude Darmon.

În 2006, compania a fost vândută către gigantul media francez Lagardere pentru suma de 865 milioane de euro! Sportfive are ca zone de activitate managementul sportiv, atragerea de investiţii şi publicitate în domeniul sportului şi deţine inclusiv drepturile TV pentru marile competiţii, Jocurile Olimpice din 2014 sau Campionatul European din 2016 fiind doar două dintre ele. Agenţia s-a implicat activ în susţinerea mai multor cluburi, Borussia Dortmund, AS Monaco, Juventus Torino sau Sampdoria Genova fiind doar câteva dintre marile echipe care şi-au asociat numele cu Sportfive. Aceeaşi companie a devenit cunoscută românilor în vară, când a organizat amicalul "de lux" dintre Dinamo şi CF Barcelona, de pe Arena Naţională.

Volker Diergardt, cu fularul lui "U" pe Facebook

Volker Diergardt, asociat în cadrul companiei DK Sportler Beraten, a postat o fotografie pe pagina sa oficială de pe reţeaua de socializare Facebook în care apărea cu un fular al lui „U" la gât şi cu o şapcă neagră pe cap, având însemnele clubului. Acesta a pus şi un mesaj pentru suporteri: „Îmi plac Clujul şi fanii echipei, dar încă nu am luat nicio decizie în privinţa cumpărării echipei. Probabil, săptămâna viitoare voi veni din nou în România pentru mai multe discuţii", a spus Diergardt.

 

Comenteaza