Niculescu: “Avem coloana dreaptă! «U» a început să deranjeze”

Niculescu: “Avem coloana dreaptă! «U» a început să deranjeze”
Claudiu Niculescu (foto) şi-a intrat deja în rolul de antrenor principal al echipei şi de unic responsabil pentru rezultatele Universităţii.

Niculescu le-a transmis un mesaj clar celor care au văzut "blat" la meciul cu Steaua şi a făcut o paralelă cu întâlnirile cu Dinamo, înaintea cărora au planat la fel de multe suspiciuni. "Nu ne-am dat niciodată la o parte. Avem coloana dreaptă", a spus Claudiu Niculescu, la prima sa conferinţă de presă în calitate de antrenor principal.

"Clau-gol" va răspunde de rezultatele echipei până la finalul campionatului şi şi-a trasat deja obiectivul pentru acest retur de campionat: ocuparea locului şase. Atacantul în vârstă de 35 de ani stă încă pe gânduri şi nu e sigur dacă va mai continua şi ca jucător. Niculescu va fi ajutat în pregătirea echipei de Emil Ursu, care va ocupa funcţia de director tehnic, având în vedere că deţine licenţa PRO. Noul preparator fizic va fi un alt ex-dinamovist, Mircea Oaidă. "Vedem ce se va întâmpla până la vară. Dacă echipa va avea rezultate, poate rămân şi după aceea. Nu mi-am agăţat ghetele-n cui, poate mai şi joc, nu sunt sigur. E ciudat să merg în vestiar şi să spun «În atac voi juca eu şi încă cineva». Sunt antrenorul echipei, de mâine (azi - n. red.) voi colabora cu Emil Ursu şi Mircea Oaidă, sunt oameni în care am mare încredere. Îndeplinirea obiectivului e foarte dificilă, sunt şapte puncte faţă de locul cinci. În fotbal se poate întâmpla orice, iar cu un parcurs bun, adică două-trei victorii legate, mai putem spera. Obiectivul meu personal este locul şase, sunt sigur că se poate atinge", a spus Niculescu.

Noul antrenor al echipei a infirmat categoric orice zvon legat de un posibil non-combat al Universităţii în partida cu Steaua Bucureşti şi a dat exemplul întâlnirilor cu Dinamo Bucureşti. Din trei partide cu fosta echipă a lui Claudiu Niculescu şi Florian Walter, "U" a obţinut şapte puncte. "M-am săturat de aceste mizerii care apar în presă. «U» Cluj a început să deranjeze, de aceea apar toate zvonurile. La fel de prieten e Florian Walter şi cu Borcea (Cristi Borcea, acţionar la FC Dinamo - n. red). Noi nu ne-am dat la o parte din faţa lui Dinamo, iar Borcea e naşul meu. Asta ar trebui să vă dea de gândit. Am coloana dreaptă! Nu cred că o să aibă vreun conducător curajul să-mi spună să mă dau la o parte din faţa unui adversar", a transmis Claudiu Niculescu.

Acesta va debuta mâine ca antrenor principal, după ce de-a lungul carierei sale la "U" Cluj a mai ocupat în două partide funcţia de tehnician interimar. Niculescu va conduce echipa de pe bancă împotriva Petrolului Ploieşti, despre care se zvoneşte că ar fi viitoarea destinaţie a lui Florian Walter. "Credeţi că pe mine mă interesează Petrolul? Eu vreau să câştig, e debutul meu ca antrenor. Suntem o echipă bună. Nu pot garanta victoria, că nu suntem Barcelona", a comentat Claudiu Niculescu. "Studenţii" vor pleca în această dimineaţă spre Ploieşti.

Boştină a revenit la prima echipă: "Dacă nu pleca Badea, rămâneam la «U» II"

Fostul căpitan al echipei, Gabriel Boştină, rămas fără banderolă şi trimis la echipa a II-a în urma unui conflict cu Ionuţ Badea, ex-antrenorul "studenţilor", şi-a prezentat ieri punctul de vedere cu privire la ultimele evenimente. Boştină a spus că Badea a urmărit să scape de el. "Dacă nu pleca el, rămâneam cu mare plăcere la echipa a II-a până la vară. Nu a fost un conflict. S-a folosit de un pretext foarte mic, unul de care nu oricine se poate folosi. Am convenit de comun acord cu doctorul să fac antrenament la altă oră, am avut acceptul medicului să fac antrenament la ora 09:00. Probabil voia să scape de mine de multă vreme. Eu n-am urmărit decât interesul echipei, nu m-a interesat cine-i antrenor, ci doar care e bunul mers al echipei", a spus Boştină. Mijlocaşul se află în proces de recuperare după o microruptură musculară suferită în Turcia şi va reveni pe teren abia peste o săptămână.

 

 

Comenteaza