Noi detalii despre nivelul fizic atins de Manu și Fossati. Când ar putea reveni Masoero

Noi detalii despre nivelul fizic atins de Manu și Fossati. Când ar putea reveni Masoero
| Foto: FC Universitatea Cluj

Ioan Ovidiu Sabău a oferit noi informații în legătură cu starea de sănătate a fotbaliștilor sosiți pe finalul perioadei de mercato.

Lucas Masoero, Marco Fossati și Elvis Manu au ajuns la Universitatea Cluj la mai bine de o lună de la startul stagiunii. Dacă primul a intrat direct în primul 11 și a impresionat, ceilalți doi au avut nevoie de o perioadă mai lungă de acomodare.

Ioan Ovidiu Sabău a explicat care e situația mijlocașului italian și a atacantului olandez și a vorbit despre nivelul fizic la care cei doi se aflau când au ajuns la Cluj-Napoca.

"Sunt jucători care nu au mai jucat din mai, alții aveau o lună și ceva de pauză. Elvis Manu, din ce am văzut, e un jucător care ar trebui să facă diferența, ar trebui să vină cu un plus de calitate.

Cu el merg încet lucrurile, nu are ritm, nu are pregătire. Nu e un jucător de super viteză, să facă una sau două acțiuni, apoi să se odihnească și apoi să facă din nou. A trecut o perioadă destul de lungă în care nu se regăsește ca ritm.

Marco Fossati nu a mai jucat din mai, a venit, am încercat să fac o combinație între pregătire fizică și să completăm cu jocuri. Apoi, după acel meci din Cupă, el s-a accidentat. A urmat o pauză, greu să îl recuperăm. Manu arată mai bine, dar Marco suferă ca ritm", a spus Sabău în podcastul 100%U.

Marco Fossati a jucat doar 19 minute pentru Universitatea Cluj, în meciul cu Steaua din Cupa României, în timp ce Elvis Manu a strâns 6 apariții în tricoul alb-negru, totalizând 86 de minute.

Masoero, aproape de revenirea pe teren

Antrenorul a discutat și despre accidentarea suferită de fundașul central argentinian și a oferit o veste bună fanilor. Stopper-ul e aproape complet refăcut și ar putea fi pe gazon la următorul meci din Superligă.

"A venit și aceea accidentare a lui Lucas, unul dintre cei mai valoroși, dacă nu cel mai valoros fundaș central. Contează mult calitatea unui jucător.

De abia în această săptămână a început să se pregătească și sper să îl recuperez pentru meciul cu Rapid. Acum sunt accidentați Bic și Cîmpanu, Peteleu a venit destul de târziu", a explicat tehnicianul.

Comenteaza