Notele ZIUA, după un nou succes al Universității Cluj. Pîrvulescu și Goga au fost remarcații din meciul cu Luceafărul

Notele ZIUA, după un nou succes al Universității Cluj. Pîrvulescu și Goga au fost remarcații din meciul cu Luceafărul
| Foto: Silviu Cristea/fcuniversitateacluj.ro

“Șepcile roșii” s-au impus la Oradea, scor 3-1, și au ajuns la a treia victorie consecutivă în minireturul eșalonului secund.

Echipa pregătită de Bogdan Lobonț are parte de un început de an foarte bun. De la reluarea campionatului, clujenii au victorii pe linie și au profitat de pașii greșiți ai adversarelor pentru a urca pe poziția secundă în clasamentul Ligii 2.

În plus, “studenții” au cel mai bun atac, cu 53 de reușite, și cea mai bună defensivă, cu 16 goluri primite, la egalitate cu Sportul Snagov și cu Academica Clinceni. La Oradea, jucătorii Universității Cluj au fost conduși încă din minutul 10, dar au revenit și au ajuns la 17 meciuri consecutive fără înfrângere în campionat.

Cosmin Dur-Bozoancă – nota 7. Portarul a avut o evoluție bună, dar a fost lipsit de reacție la golul încasat de echipa clujeană.

Ionuț Ursu – nota 6. Noul apărător al clujenilor a evitat să intervină decisiv la faza din care gazdele au deschis scorul, în minutul 10.

Andrei Cordoș – nota 7. Stoperul a avut o prestație solidă și a fost liderul defensivei Universității Cluj.

Dan Berci – nota 7. Tânărul fundaș a jucat în nota sa obișnuită și pare să se acomodeze din ce în ce mai bine în sistemul cu trei apărători propus de Lobonț.

Alexandru Coman – nota 7. Fotbalistul din banda dreaptă a terenului a dominat clar jocul pe flancul său și a fost prezent atât în atac, cât și în apărare.

Gabriel Giurgiu – nota 7. Experimentatul mijlocaș a fost pe tot terenul în prima oră de joc și a sprijinit ambele faze.

Laszlo Sepsi – nota 7. Trimis din nou la mijlocul terenului, fostul internațional a încercat să fie un sprijin pentru defensivă, în special pe flancul stâng.

Carol Taub – nota 7. Jucătorul de bandă a evoluat bine în partida cu orădenii și a avut mai multe acțiuni în banda stângă.

Iuliu Hațiegan – nota 5. Deși a avut o bună oportunitate de a marca, jocul său a fost unul modest.

Mircea Axente – nota 6. După ce a înscris în ultimele două partide, vârful sosit de la Dinamo nu s-a regăsit în jocul de la Sânmartin.

Nicolae Pîrvulescu – nota 9. Aflat la primul său meci ca titular pentru “U” Cluj, fotbalistul a reușit o dublă și a devenit golgheterul Ligii 2.

Norbert Janos – nota 5. Introdus în minutul 46, în locul lui Hațiegan. Jucătorul de bandă nu a avut nicio reușită notabilă în timpul petrecut pe teren.

Cristian Gavra – nota 7. Introdus în minutul 62, în locul lui Axente. Atacantul a reușit primul său gol din 2019 și se află în cursă cu Pîrvulescu pentru titlul de cel mai bun marcator din eșalonul secund.

Dorin Goga – nota 8. Introdus în minutul 67, în locul lui Giurgiu. Experimentatul jucător al clujenilor a fost decisiv în partida cu Luceafărul, reușind două pase de gol, în repriza secundă.

Bogdan Lobonț – nota 7. Deși echipa nu impresionează prin jocul prestat, “studenții” obțin victorii pe linie.

După victoria împotriva Luceafărului Oradea, Universitatea a acumulat 53 de puncte și a urcat pe locul doi, poziție ce asigură promovarea directă în Liga 1. În runda următoare, clujenii vor juca din nou în deplasare, împotriva Aerostar Bacău. Partida se va desfășura sâmbătă, 16 martie, de la ora 15:00.

Comenteaza