Noul jucător al CFR-ului, caracterizat de un fost coleg: "E un fel de Sânmărtean"

Noul jucător al CFR-ului, caracterizat de un fost coleg: "E un fel de Sânmărtean"
| Foto: cracovia.pl

De 4 ori campion al României, Cornel Râpă a vorbit despre sosirea lui Yevhen Konoplyanka în Gruia.

Ajuns în Polonia în 2016 și la Cracovia în 2018, fundașul în vârstă de 33 de ani a fost coleg în ultimele două sezoane cu jucătorul aflat pe punctul de a semna cu CFR Cluj. Râpă l-a caracterizat pe Konoplyanka și consideră că ucraineanul se va potrivi perfect în sistemul gândit de Mandorlini.

"Sigur o să facă diferența, îl avantajează sistemul pe care am văzut că îl folosește CFR, 3-5-2. Și noi jucam la Cracovia un mix între 3-4-3 și 3-5-2. În 3-5-2 juca ca al doilea vârf, în 3-4-3 în stânga, în linia de atac.

Primul lucru care-mi vine în minte despre el este talentul. Dacă vreți, ca o comparație, e un fel de Sânmărtean. Este într-o formă fizică excelentă, pentru că aici, în Polonia, nu poți juca dacă nu stai foarte bine fizic. Este un fotbal mai fizic, în care arbitrii lasă jocul mai liber.

Cred că a fost cel mai faultat jucător din Polonia. Este foarte puternic, intră în duelurile unu contra unu, în combinații, creează foarte multe ocazii pentru colegi.

Este jucător de echipă, mă așteptam ca la CV-ul lui să fie mai cu nasul pe sus, dar nu a avut niciodată fițe, nu a creat probleme, nu a avut probleme cu antrenorul. Poate face diferența, este un jucător excelent și cred că va fi foarte bun în România. Ține mingea aproape de picior, când crezi că i-ai luat-o face o atingere în plus și a trecut de tine.

Am vorbit și noi cu el, ne-a întrebat pe mine și Ghiță (n.r. - Virgil Ghiță) despre campionatul românesc, despre CFR. I-am dat câteva amănunte. Cred că va fi un mare plus pentru CFR, la felul în care joacă acum echipa din Ardeal", a spus Cornel Râpă pentru GSP.

Ajuns la 33 de ani, Yehven Konoplyanka are un CV bogat, din care fac parte Dnipro, Sevilla, Schalke 04 și Șahtior Donețk. Fotbalistul ucrainean a ajuns duminică seară la Cluj-Napoca și dacă va trece vizita medicală va fi prezentat oficial în cel mai scurt timp.

Comenteaza