Noul Julio Baptista. Campioana încearcă să transfere un atacant cu un CV impresionat, aflat aproape de retragere

Noul Julio Baptista. Campioana încearcă să transfere un atacant cu un CV impresionat, aflat aproape de retragere
| Foto: transfermarkt.com

Șefii clubului din Gruia caută soluții pentru ofensivă, iar principala țintă a oficialilor echipei clujene e un fotbalist de 25 de ani.

Plecarea lui Cehpas Malele i-a lăsat pe "feroviari" cu doar două opțiuni pentru postul de atacant, Rangelo Janga și Anton Maglica. Dan Petrescu s-a plâns în repetate rânduri că nu are soluții pentru ofensivă și șefii campioanei încearcă să îi aducă un nou jucător.

Opțiunile CFR-ului sunt limitate, având în vedere că perioada de mercato s-a încheiat, iar doar fotbaliștii liber de contract pot fi transferați. Totuși, ținta campioanei surprinde. Potrivit GSP, formația din Gruia negociază cu Jo, atacant brazilian în vârstă de 35 de ani, trecut prin cariera sa pe la Manchester City sau Galatasaray.

Situația atacantului este una interesantă, având în vedere că la sfârfșitul lunii ianuarie a semnat cu saudiții de la Al-Jabalain, însă după doar o lună contractul a fost reziliat, iar jucătorul și-a anunțat retragerea. Cu toate acestea, Jo ar urma să ajungă vineri la Cluj-Napoca și să semneze cu CFR Cluj.

În vara anului 2018, campioana reușea o mutare asemănătoare când îl transfera pe Julio Baptista. Brazilianul nu mai jucase de un an și a strâns exact 42 de minute în 3 apariții înainte ca echipa clujeană să realizeze greșeala făcută.

Dan Petrescu a colaborat cu Jo din China

În sezonul 2015-2016, în care tehnicianul i-a pregătit pe cei de la Jiangsu Suning, Jo se află în lotul echipei din China. Sub comanda lui Dan Petrescu, atacantul brazilian a marcat 6 goluri și a oferit 3 pase decisive în 18 meciuri.

De-a lungul carierei, Jo a evoluat în țara natală pentru Corinthians, Internacional, Atletico Mineiro și Ceara, în Rusia pentru ȚSKA Moscova, în Anglia pentru Manchester City și Everton, în Turcia pentru Galatasaray, în Emiratele Arabe Unite pentru Al-Shabab, în China pentru Jiangsu Suning și în Japonia pentru Nagoya Grampus.

De asemenea, atacantul a strâns 20 de meciuri în echipa națională a Braziliei pentru care a marcat de 5 ori și pentru care a jucat la Campionatul Mondial din 2014.

Comenteaza