Noul “U” deschide balul în Liga I pe un teren interzis

Noul “U” deschide balul în Liga I pe un teren interzis
Universitatea nu a câştigat niciodată contra Pandurilor în Liga I, iar meciul de azi se anunţă cu atât mai greu cu cât Claudiu Niculescu va alinia o echipă nouă faţă de cea din sezonul trecut.

Universitatea începe azi un nou episod din istorie. Noua echipă a „studenţilor" va da primul examen din cele 34 ale Ligii I, în urma cărora speră să primească notă de trecere şi să evite retrogradarea. Debutul va fi unul extrem de dificil pentru elevii lui Claudiu Niculescu, care vor juca în această după-amiază, de la ora 18:30, pe terenul Pandurilor Târgu-Jiu, formaţie pe care n-au învins-o niciodată în Liga I. Jocul va fi în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

În două luni, Universitatea a fost nevoită să se reinventeze aproape complet. Dacă în urmă cu un an, la start de sezon, jucătorii „Şepcilor roşii" vorbeau despre cupele europene sau chiar despre titlu, acum lucrurile s-au schimbat în totalitate. Formaţia antrenată de Claudiu Niculescu, formată din jucători transferaţi în ultima lună de zile, are ca obiectiv o clasare între primele 10 echipe ale campionatului, dar suporterii s-ar mulţumi şi cu o simplă menţinere în Liga I. Rezultatele din meciurile amicale disputate în această vară nu le dau prea multe motive de bucurile fanilor, în condiţiile în care favoriţii lor au pierdut trei dintre cele cinci partide, remizând fără goluri în celelalte două. Cu toate astea, oficialii lui „U" sunt optimişti, iar Claudiu Niculescu, omul în care suporterii îşi pun toate speranţele, e convins că odată cu omogenizarea lotului, echipa e cababilă de lucruri măreţe. „Mă gândesc deja la meciul de vineri (azi - n. red.), la ce jucători voi utiliza, la cine va juca din primul minut. Sunt destul de călit în fotbalul românesc pentru ca să mai am emoţii. Vom întâlni o echipă foarte bună, care a terminat pe locul 7 şi are un antrenor ambiţios, de valoare. Eu sunt optimist şi cred că suntem capabili să venim cu un rezultat bun de la Târgu-Jiu", a spus antrenorul, cel mai tânăr dintre cei 18 tehnicieni din Liga I.

„Clau-coach" şi-a conturat în mare parte primul „11" pe care-l va trimite în teren azi, contra Pandurilor, însă din echipa de start nu vor face parte, mai mult ca sigur, Gaston Mendy şi cipriotul Christou Paraskevas, cei doi nefiind încă puşi la punct cu pregătirea fizică. Astfel, Universitatea ar putea alinia următoarea formaţie la debutul stagiunii 2012-2013 din Liga I, una mult schimbată faţă de cea care terminat campionatul trecut: Boşneag - Ciupe, Szilagyi, Erico, Nicola (Bras) - Păcurar, Pătraşcu - Firţulescu, Paulinho, Alex Dos Santos - V. Dinu.

De cealaltă parte, antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, rămâne precaut înaintea unui meci în care echipa sa porneşte ca mare favorită. „Îmi doresc foarte mult să începem cu o victorie, să avem un moral bun pentru lungul drum care ne aşteaptă. Nu va fi o partidă uşoară aşa cum o consideră unii, deşi cei de la „U" au pierdut trei sferturi din echipa de anul trecut. Şi-au completat lotul cu jucători cunoscuţi care au evoluat în Liga I. Rezultatele din pregătire poate i-ar face pe unii să creadă că vom avea un meci facil. Eu sunt de părere că ne aşteaptă o partidă foarte grea, mai ales că e debut de campionat şi încă nu ştii unde te afli, la ce nivel eşti. Exemplul cel mai bun e cel din Supercupa României, în care Dinamo a învins CFR, deşi nimeni nu le dădea nici o şansă. Sper că voi reuşi să-i motivez pe jucători", a spus Grigoraş.

Casele de pariuri prevăd o victorie fără probleme a oltenilor, care au o cotă de 1,55 pentru un succes, în timp ce un triumf al Universităţii este cotat cu 6. Partida dintre Pandurii Târgu-Jiu şi „U" Cluj va începe în această seară, de la ora 18:30, în direct la Digisport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

Comenteaza