Nu pentru snooker. Probleme cu meciul lui Ronnie O'Sullivan

Nu pentru snooker. Probleme cu meciul lui Ronnie O'Sullivan
Meciul demonstrativ de snooker dintre Ronnie O'Sullivan şi Stuart Bingham, care urmează să aibă loc la Cluj, nu are încă parte de un amplasament.

Celebrul jucător de snooker Ronnie O'Sullivan şi campionul mondial en titre Stuart Bingham sunt aşteptaţi în România, în ultima decadă a lunii noiembrie. Au fost programate meciuri demonstrative la Bucureşti, în 21 noiembrie, şi la Cluj, în 22 noiembrie.

În capitală se ştie deja locul de desfăşurare a evenimentului, însă nu şi la Cluj. Organizatorul meciurilor, omul de afaceri Adrian Thiess, a anunţat evenimentul în 26 august, dar a sunat la Cluj pentru a rezerva Sala Polivalentă abia în 28 august.

„Domnul Adrian Thiess m-a sunat vineri. I-am spus că pentru 22 noiembrie Sala Polivalentă este rezervată. Am negociat cu cei care au rezervat-o şi nu au fost de acord să cedeze ziua, pentru că trebuie să îşi instaleze ringul, aşa că astăzi (luni, n. red.) îi voi transmite domnului Thiess că nu putem găzdui meciul de snooker în Polivalentă", a spus Ionuţ Rusu, directorul sălii.

În 23 noiembrie, în Sala Polivalentă va avea loc o gală de lupte MMA, iar organizatorii au rezervat şi ziua de 22. În prealabil, în 21 noiembrie, în sală se va juca partida internaţională de baschet feminin dintre România şi Bosnia-Herţegovina.

Meciul demonstrativ de la Bucureşti se va disputa la Circul Globus, pe 21 noiembrie. "Salut, sunt Ronnie O'Sullivan şi sunt nerăbdător să vin în România cu Stuart Bingham, campionul mondial. Aştept cu interes să joc în faţa iubitorilor snooker-ului din România. Pe curând", le-a transmis marele campion de snooker fanilor săi din România.

În vârstă de 40 de ani, O'Sullivan este considerat de specialişti drept cel mai valoros jucător de snooker din toate timpurile. A intrat în circuitul profesionist la 16 ani, iar un an mai târziu câştiga primul său mare turneu, devenind cel mai tânăr campion al Marii Britanii la snooker.

În cariera sa de până acum, a devenit de cinci campion mondial, în 2001, 2004, 2008, 2012 şi 2013, câştigurile sale din snooker ridicându-se la 8 milioane de lire sterline. În momentul de faţă, O'Sullivan ocupă locul 5 în clasamentul mondial.

Bingham are 39 de ani şi a câştigat în luna mai Campionatul Mondial de Snooker, care a avut loc la Sheffield, performanţă pentru care a fost recompensat cu 300.000 de lire sterline. Bingham l-a învins în sferturile de finală ale Campionatului Mondial pe Ronnie O'Sullivan. În întreaga sa carieră, Bingham, care ocupă locul 2 în clasamentul mondial, a câştigat 1,7 milioane de lire sterline.

Comenteaza