O mare speranţă pierdută de Universitatea

O mare speranţă pierdută de Universitatea
O tânără speranţă a juniorilor ”şepcilor roşii” s-a transferat la şcoala de fotbal FC Viitorul Mihai Georgescu. Există nemulţumiri legate de pregătire, dar şi de atitudinea antrenorilor şi a conducătorilor faţă de jucător.

Alexandru Dulca, nepotul antrenorului echipei Gaz Metan Mediaş, Cristi Dulca, a fost transferat de la centrul de copii şi juniori ai Universităţii Cluj la şcoala de fotbal FC Viitorul Mihai Georgescu.

Conform descoperitorului de talente Mihai Georgescu, se pare că tânărul mijlocaş ar fi plecat pe fondul nemulţumirii din punct de vedere al pregătirii.

”Da, s-a transferat cam de zece zile. Asta a fost dorinţa tatălui său, dar şi a lui. E decizia familiei. Sunt nemulţumiţi de ceea ce s-a întâmplat cu el din punct de vedere al pregătirii în anul precedent şi de ce s-a întâmplat la turneul final de la Arad. Nu ştiu ce s-a întâmplat la acel turneu. Dânşii au toate argumentele şi motivele. Noi am procedat conform regulamentului. El nu avea contract de jucător profesionst, i-am făcut contract de jucător profesionist, am plătit o compensaţie de formare la club şi automat el a fost transferat la clubul nostru. În baza prevederilor regulamentare s-a făcut transferul. El a fost legitimat din 2006 la Universitatea Cluj şi pentru cei opt ani noi am plătit cuantumul. E o chestiune pe care familia a decis-o şi s-a procedat în consecinţă. Este o nemulţumire a familiei legată de pregătire, de atitudinea antrenorilor, conducătorilor faţă de el, nişte treburi din astea personale”, a spus antrenorul Mihai Georgescu.

Tatăl jucătorului nu a dorit să dezvăluie toate motivele pentru care fiul său a părăsit Universitatea. ”Motivele le ştiu eu şi nu ştiu dacă vreau să le dau mai departe. La Universitatea Cluj a crescut copilul, a ajuns să joace în echipa naţională datorită Universităţii Cluj. L-am transferat pentru că aşa am considerat eu, că la şcoala de fotbal Viitorul Mihai Georgescu o să se pregătească şi o să se dezvolte mai bine decât la Universitatea. Am şi alte motive, dar nu vreau să le dezvălui, pentru că nu sunt aşa de importante”, a spus tatăl juniorului, Daniel Dulca.

”E o situaţie mai delicată. Vom comunica în zilele următoare despre ce e vorba, dacă e aşa de important. E opţiunea familiei, deocamdată copilul e minor. Familia a optat pentru o şcoală privată de fotbal, acum să vedem cum stau lucrurile pentru că sunt nişte regulamente de interpretat, ca să zic aşa. În zilele următoare o să aflăm exact cum stau lucrurile”, a comentat această situaţie şeful centrului de copii şi juniori al Universităţii, Marius Popescu.

Mijlocaşul în vârstă de 17 ani Alexandru Dulca era jucător de bază în echipa de juniori B a clubului Universitatea Cluj, pregătită în acest moment de Daniel Huza.

El devine al doilea jucător din judeţul Cluj legitimat la FC Viitorul Mihai Georgescu. Se ştie că antrenorul face o selecţie naţională. Aşa au apărut, după ce au învăţat fotbal la Cluj, Vlad Chiricheş, Alexandru Maxim sau Mihai Răduţ. Până în prezent, singurul clujean din actuala generaţie pregătită de Georgescu era fundaşul central Alexandu Misarăş, originar din Turda.

Comenteaza