O nouă amânare şi multe emoţii pentru licenţa Universităţii

O nouă amânare şi multe emoţii pentru licenţa Universităţii
Horia Ţiril rămâne în funcţia de administrator judiciar al lui “U” cel puţin pe 16 mai, a decis ieri instanţa, şi e direct responsabil cu întocmirea planului de reorganizare, necesar pentru obţinerea licenţei de participare în Liga I.

Instanţa a decis amânarea şedinţei de judecată în care se va pronunţa asupra respingerii sau admiterii contestaţiei depuse de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) la hotărârea Adunării Generale a Creditorilor prin care s-a dispus înlocuirea din funcţie a administratorului judiciar Horia Ţiril şi s-a creat Comitetul Creditorilor. "U" trebuie să prezinte pe 23 aprilie dosarul de licenţiere, însă societatea nu poate depune încă la FRF un plan de reorganizare. Ţiril susţine că acest plan nu e, însă, obligatoriu pentru licenţă.

Termenele instanţei în cadrul proceselor de insolvenţă împing la limită planurile pentru obţinerea licenţei clubului pentru participarea în Liga I. "U" trebuie să-şi prezinte dosarul pe 23 aprilie în faţa comisiei de specialitate, condusă de Viorel Duru, dar clubul nu poate prezenta un plan de reorganizare acceptat de tribunal. Pe de altă parte, chiar dacă depăşeşte termenul din această lună, clubul are drept de apel până pe 21 mai.

Judecătorul sindic a constatat la începutul şedinţei de ieri că procedura nu este îndeplinită, respectiv faptul că foarte mulţi creditori nu au fost citaţi pentru termenul de ieri. Astfel, Horia Ţiril va rămâne în funcţie şi este cel direct responsabil cu îndeplinirea planului de reorganizare, obligatoriu pentru ca "U" să obţină licenţa de participare în Liga I. "Timpul este extraordinar de scurt. Dacă pe 24 aprilie se aprobă tabloul credal, până pe 26 voi încerca să fac planul de reorganizare. Era foarte important să nu se amâne, sper ca FRF să înţeleagă situaţia. Pe de altă parte, nu depinde de noi. E o situaţie independent de club, instanţa a dat oricum un termen scurt pentru finalizarea tabloului credal, de doar două săptămâni. Eu vreau ca pe 26 aprilie să depun planul, dar trebuie ca el să prindă şi buletinul insolvenţei, un fel de Monitor Oficial, pe înţelesul tuturor. Or, vacanţa de sărbători ne încurcă foarte tare. Suntem exact la limită", a spus Ţiril. Acesta a mai explicat că dintr-o circulară trimisă de Viorel Duru reiese faptul că toate cluburile aflate în insolvenţă nu-şi au afectată licenţa de participare în Liga I. "Am în faţă un document de la Viorel Duru în care mi se arată că, dacă eşti în insolvenţă, nu poţi merge în Europa. Despre competiţiile naţionale, adică Liga I, nu se specifică nimic. Eu voi încerca să mă dau peste cap pentru a face acel plan, dar nu ar trebui să fie obligatoriu. Noi planul îl vom avea, oricum, doar că nu putem schimba termenele instanţei. Ar fi "horror" să nu primim licenţa. E extraordinar de important pentru societate. Noi vrem să terminăm pe o poziţie cât mai ridicată, sunt mai mulţi bani care pot veni din drepturile TV. Dacă nu primim în primă fază, vom face apel. Ideea lui Florian Walter de renunţare la 90% din creanţe e extraordinară pentru club, mai ales dacă societatea va reveni la el", a mai spus Ţiril, pentru ZIUA de CLUJ.

Bogdan Tănase, unul dintre avocaţii lui Florian Walter, i-a spus judecătorului sindic să aibă în vedere faptul că activitatea sportivă este sursa de venit a clubului, iar blocarea acesteia va avea un efect dezastruos asupra "U" Cluj. "Fără licenţiere clubul riscă să fie retrogradat. Trebuie să vă raportaţi la activitatea sportivă a acestui agent economic, pentru că tocmai această activitate generează venituri", a spus Bogdan Tănase, încercând să-l convingă pe judecător să nu amâne cauza. Totuşi, judecătorul nu a fost de înduplecat, arătând că nu vede impedimentul amânării în ceea ce priveşte contestaţia DGFP, pentru că administratorul judiciar (respectiv Horia Ţiril), rămâne în funcţie şi "îşi va îndeplini atributele în continuare".

Reamintim că la Adunarea Generală a Creditorilor s-a decis formarea unui comitet din trei membri: Florian Walter, SC Romprest şi Direcţia Generală a Finanţelor. Walter a declarat, într-un interviu exclusiv pentru ZIUA de CLUJ, că e pregătit să propună un plan de reorganizare cu o reducere cu 90% a tuturor creanţelor. În acest moment, Horia Ţiril este cel care va decide modul în care se va întocmi acest plan.
Pe 24 aprilie, "U" trebuie să depună un plan de reorganizare la Comisia de Licenţiere a FRF, iar dacă acest lucru nu va fi îndeplnit, clubul are drept de apel până pe 21 mai.

 

Etichete
Comenteaza