O nouă ediţie a RITTO începe la Cluj

O nouă ediţie a RITTO începe la Cluj
A şasea ediţie a Turneului Internaţional de Tenis de Masă dedicat persoanelor cu dizabilităţi, RITTO, cel mai amplu eveniment paralimpic din Europa Centrală şi de Est, începe astăzi în Sala Sporturilor Horia Demian. La eveniment vor participa 150 de concurenţi din 19 ţări.

Festivitatea de deschidere este programată la ora 09:45 şi va fi oficializată de către Sally Wood Lamont, preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, un reprezentant al primăriei, Silvana Garbe, managerul Consiliului Britanic din Cluj-Napoca, Jiri Danek, reprezentantul Comitetului Internaţional Paralimpic la Tenis de Masă, Aurora Dragoş, din partea Direcţiei pentru Sport a Judeţului Cluj, respectiv Katie Rizvi, preşedintele Comitetului Organizatoric Local RITTO şi fondator al Asociaţiei Little People România.

RITTO a fost votat în fiecare an de către Federaţia Internaţională de Tenis de Masă (ITTF) drept cel mai bine organizat turneu paralimpic de tenis de masă din lume. Pe lângă reprezentanţii ţării gazdă, competiţia va reuni echipe din Australia, Argentina, Danemarca, Elveţia, Indonezia, Israel, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Mexic, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ungaria. Organizatorii vor fi sprijiniţi de aproximativ 400 de voluntari recrutaţi din opt instituţii de învăţământ clujene, coordonaţi şi pregătiţi de Asociaţia Little People România. Evenimentul se va încheia sâmbătă.

(D.S.)

 

Etichete
Comenteaza