O nouă variantă pentru "U". "Discut cu parteneri de afaceri. Ne gândim la preluarea echipei"

O nouă variantă pentru
Omul de afaceri Cozmin Guşă, originar din Câmpia Turzii, s-ar putea implica activ în iminenta vânzare a Universităţii Cluj. Guşă a recunoscut pentru ZIUA de CLUJ că a purtat discuţii cu mai mulţi parteneri de afaceri cărora le-a propus o variantă de asociere în vederea preluării clubului clujean de la Ioan Mărginean.

Guşă a declarat că discuţiile se află, în acest moment, într-o fază incipientă, însă există şanse mari ca săptămâna viitoare să se facă un pas important. „M-am gândit bine la cât de importantă e Universitatea Cluj în Ardeal, este clubul care, din punct de vedere al istoriei şi tradiţiei, este un simbol al Transilvaniei. Am discutat cu parteneri de afaceri cărora le-am propus o variantă prin care să ne implicăm în preluarea echipei. Încă nu am discutat cu actualii proprietari, dar o vom face săptămâna viitoare. Ne gândim la un plan serios. Cei care ar putea investi sunt români, unii dintre ei originari din Ardeal", a explicat Cozmin Guşă pentru ZIUA de CLUJ. Consultantul politic s-a implicat şi în revitalizarea echipei de handbal Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi a intermediat negocierile dintre primarul Bucureştiului, Sorin Oprescu şi preşedintele campioanei, Constantin Roibu.

Sursele ZIUA de CLUJ susţin că săptămâna viitoare este decisivă pentru soarta echipei „studenţilor". În acest moment, acţionarul majoritar, Ioan Mărginean, are două oferte fiabile la dispoziţie, cea mai importantă dintre ele venind din partea unui grup de oameni afaceri germani. Cele două părţi au stabilit ca discuţia finală să aibă loc miercuri. De „U" sunt interesaţi şi fraţii Călin şi Gheorghiţă Bultoc, cei care deţin grupul de firme Meridian, cu afaceri în domeniul auto. Cei doi au o avere estimată la 45 de milioane de euro, conform presei de specialitate.

Amintim cititorilor ZIUA de CLUJ că Cozmin Guşă a fost implicat în fotbal la FC Naţional şi AEK Bucureşti atunci când această echipă a promovat în primul eşalon al fotbalului românesc. Atunci Cozmin Guşă a încercat o fuziune între AEK Bucureşti şi Universitatea Cluj, oficialii Universităţii de atunci opunându-se, iar AEK Bucureşti fuzionând la acea vreme cu Politehnica Timişoara.

 

Etichete
Comenteaza