Obiective mari pentru U-BT Cluj-Napoca. Cum s-a schimbat bugetul campioanei României pentru noul sezon

Obiective mari pentru U-BT Cluj-Napoca. Cum s-a schimbat bugetul campioanei României pentru noul sezon
| Foto: u-bt.basketball

Branko Cuic, directorul executiv al clubului clujean a oferit detalii despre ceea ce își propune echipa în noua stagiune, dar și despre situația financiară.

În ultimii ani, U-BT Cluj-Napoca a dominat competițiile interne, dar a reușit și performanțe notabile la nivel european, în Basketball Champions League și în EuroCup. Oficialul campioanei României, Branko Cuic, a dezvăluit că bugetul nu e cu mult mai mare decât în sezonul trecut, însă și obiectivele au rămas acelelași, atât în campionat, cât și în Europa.

"Obiectivele pe plan intern nu s-au schimbat, ne dorim Cupa și campionatul. Avem în față al treilea sezon în EuroCup. Am ridicat puțin ștachetă și ne dorim să fim cât mai sus. Vrem să ajungem în play-off și apoi o vom lua pas cu pas. În acest an EuroCup se anunță a fi foarte tare, sunt echipe foarte valoroase.

Va fi foarte interesant pentru fani și pentru noi. Credem că am făcut o echipă competitivă, care se poate lupta cu oricine. Trebuie să mulțumim sponsorilor și autorităților locale. Am încheiat cu transferurile, credem că echipa e valoroasă, suntem mulțumiți cu ce am reușit.

Nu e ușor să aduci jucători valoroși în România, dar acum noi avem o imagine foarte frumoasă și țin să le mulțumesc pentru asta și fanilor. Bugetul e cu 7-8% mai mare decât anul trecut. Bugetul ajută să aduci jucători valoroși, dar nu e chiar atât de simplu.

Cu siguranță e cel mai mare din România, dar doi dintre jucătorii care consumă bugetul nu pot fi folosiți în campionat. În EuroCup suntem mulțumiți, dar suntem departe de echipele de top. Bugetul pune în umbră munca oamenilor care au muncit pentru a aduce jucători valoroși. Se crede că doar bugetul aduce jucători", a declarat oficialul campioanei României.

Comenteaza