Ofertă din „Giuleşti": Dolha, dorit de Viorel Moldovan

Ofertă din „Giuleşti
Portarul de 34 de ani se află în capul listei de achiziţii a Rapidului, acolo unde e cerut cu insistenţă de către viitorul preşedinte Nicolae Manea şi de antrenorul Viorel Moldovan.

Lotul Universităţii Cluj ar putea suferi modificări serioase în această iarnă. Dacă la capitolul „sosiri" sunt înscrise câteva nume importante, dar numai unul dintre ele bifat, cel al austriacului Roland Gercaliu, formaţia clujeană se va despărţi, foarte probabil, şi de o serie de jucători. Unul dintre ei ar putea fi Emilian Dolha, portarul fiind dorit în „Giuleşti", acolo unde a mai jucat între 2000 şi 2006.

La fel cum s-a întâmplat aproape în fiecare perioadă de mercato, la „U" Cluj se anunţă schimbări importante de trupe. În iarna trecută, spre exemplu, echipa „studenţilor" a adus nu mai puţin de 12 jucători pentru a ataca salvarea de la retrogradare, obiectiv îndeplinit cu brio. Alţi 14 au părăsit barca „alb-negrilor", majoritatea din cauza salariilor foarte mari şi a restanţelor financiare. Acum, situaţia economică a clubului este stabilă, după ce Florian Walter a revenit la conducere, astfel că se anunţă o campanie interesantă de transferuri.

Primul jucător care ar putea părăsi Universitatea este Dolha. Portarul în vârstă de 34 de ani a fost primul transfer al verii trecute, semnând cu „Şepcile roşii" la dorinţa fostului antrenor, Ionel Ganea, după un sezon bun petrecut la Bistriţa. Din păcate, „Ema" nu a confirmat aşteptările, jucând doar cinci meciuri pentru „U". ultima sa apariţie a fost în dezastrul contra Chiajnei, 0-3 pe Cluj Arena, când portarul a fost învinovăţit pentru ultimul gol al ilfovenilor. Imediat, şi-a pierdut locul de titular, în următoarea rundă apărând între buturi Vladimir Niculescu, însă nici acesta n-a fost mai norocos, încasând şase goluri în meciul cu Dinamo Bucureşti. Imediat, „Şepcile roşii" l-au transferat pe Robert Veselovsky, iar slovacul a devenit omul numărul 1 din poarta echipei, evoluţiile sale fiind extrem de apreciate.

Şansele ca Dolha să ajungă la Rapid par destul de mari, având în vedere că la „U" este abia a treia opţiune, după Veselovksy şi Niculescu, iar în „Giuleşti" este dorit cu insistenţă de Nicolae Manea şi Viorel Moldovan. Ultimul este şi cel care a confirmat interesul „giuleştenilor" pentru portarul Universităţii. „Tineri avem destui în echipă, noi avem nevoie de oameni cu experienţă. Dolha, Emil Dică şi Daniel Niculae sunt ţintele mele. Tinerii pot creşte foarte bine pe lângă aceşti jucători, de asta avem nevoie, exemple pentru cei care vin din urmă" a declarat antrenorul Rapidului, la Sport Total FM. În prezent, bucureştenii, lideri în Seria I a Ligii a II-a, se bazează între buturi pe tânărul Drăghia. Dolha a mai evoluat pentru Rapid în perioada 2000-2006, reuşind să câştige şi un titlu cu gruparea „vişinie". Contactat de ZIUA de CLUJ, portarul a declarat că nu a discutat cu Viorel Moldovan şi că nu ştie despre interesul Rapidului. „Eu mai am un an şi jumătate de contract cu „U" Cluj, nu vreau să vorbesc despre alte echipe. Mă simt foarte bine la „U", există o concurenţă frumoasă aici, iar în fiecare zi mă duc cu plăcere la antrenamente, mă pregătesc sută la sută. Cu Viorel Moldovan n-am vorbit în ultima perioadă, dar e flatant să ştiu că după atâţia ani de fotbal încă rămân un fotbalist interesant", a spus Dolha.

Etichete
Comenteaza