OFICIAL: "U" contra "U" în prima ligă de baschet masculin

OFICIAL:
Preşedintele executiv al echipei clujene de baschet masculin care a fost la un pas de finală în sezonul recent încheiat, Mircea Cristescu, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că formaţia "studenţilor" va purta în continuare numele "U".

Pentru sezonul viitor, numele celei mai importante echipe de baschet masculin a Clujului va fi "U" Banca Transilvania. Informaţia a fost confirmată de Mircea Cristescu, preşedintele executiv al clubului. În această vară, fostul sponsor, Mobitelco, s-a retras, aşa încât sarcina susţinerii financiare a fost preluată, în exclusivitate, de Banca Transilvania. Un dubiu exista şi în legătură cu numele "U" din titulatură, după ce echipa Clubului Sportiv Universitatea a promovat în primul eşalon. Până la urmă, şefii cluburilor au căzut de acord. "Numele echipei este stabilit, "U" Banca Transilvania", a spus Cristecu.

Preşedintele executiv al clubului a infirmat marţi zvonurile din ultima perioadă, conform cărora echipa va avea un buget de un milion de euro, iar Dorin Pintea va fi schimbat din funcţia de antrenor principal.

"Noi de-abia mâine (n.r. miercuri) ne vedem să discutăm de buget. La ora actuală infirmăm acest zvon, deoarece nu am avut o şedinţă definitivă. Mâine avem o şedinţă în care încheiem bugetul şi strategia pe următoarea perioadă. În funcţie de buget se stabilesc toate. În ultimii 15 ani, primul lucru care se stabileşte este bugetul. La ora actuală avem o necunoscută, participarea în Eurochallenge, care înseamnă pentru buget aproape 100.000 de euro. Dacă participăm. înseamnă 100.000 de euro în plus, dacă nu participăm înseamnă 100.000 de euro economisiţi", a spus Mircea Cristescu.

Nu se pune de asemenea problema îndepărtării lui Dorin Pintea, care a fost timp de 15 ani antrenor secund, iar în campionatul recent încheiat a ocupat funcţia de antrenor principal. Vicepreşedintele clubului şi reprezentantul sponsorului principal al echipei, Nicolae Tarcea, l-a confirmat pe Pintea la finalul sezonului încheiat pentru următorii trei ani.

Etichete
Comenteaza