Olanda – Brazilia, “deliciul” Cupei Mondiale

Olanda – Brazilia, “deliciul” Cupei Mondiale

 După două zile de pauză, Campionatul Mondial se reia azi cu meciurile din faza sferturilor de finală. Multipla campioană mondială, Brazilia, va înfrunta “Portocala mecanică”, într-o reeditare a duelului care a făcut furori la turneele finale din 1994 şi 1998. Calificată după 40 de ani în “sferturile” unui Campionat Mondial, Uruguay va întâlni singura reprezentantă a “Continentului negru” rămasă în competiţie, Ghana.

 

“Portocala mecanică” nu a câştigat niciodată Mondialul, iar Brazilia visează deja la cel de-al 6-lea trofeu din istorie. Cele două echipe se vor întâlni azi, de la ora 17, pe stadionul “Nelson Mandela Bay” din Port Elizabeth. Actualul tehnician brazilian, Carlos Dunga, a fost căpitanul “Selecao” la ultimele victorii împotriva Olandei obţinute la turneele finale din 1994, respectiv 1998. “Ne concentrăm asupra acestui meci. Suntem aici pentru a câştiga trofeul şi trebuie să credem că suntem capabili să realizăm acest lucru. Brazilienii au jucat bine în toate meciurile, iar defensiva noastră a făcut o treabă excelentă până acum”, a consemnat tehnicianul olandez Bert van Marwijk pentru site-ul fifa.com.     

 

Dublă campioană mondială, naţionala Uruguay-ului a încheiat “en-fanfare” grupa A, cu 7 puncte acumulate. în “optimi”, uruguayenii au învins Coreea de Sud cu 2-1, iar pentru confruntarea din “sferturi”, sorţii le-au scos în cale revelaţia turneului final, Ghana. Chiar dacă se confruntă cu serioase probleme de lot şi nu poate conta pe serviciile lui Andre Ayew, suspendat, tehnicianul Milovan Rajevac ar putea surprinde prin titularizarea unor fotbalişti pe care a contat până acum mai puţin. “Toţi sunt aici pentru că merită şi sunt jucători excelenţi. Rămâne de văzut cine va fi titular”, a subliniat selecţionerul ghanezilor. Partida dintre Uruguay şi Ghana e programată de la ora 21.30.

 

Comenteaza