Operaţiunea “salvarea”. De câte puncte are nevoie “U”

Operaţiunea “salvarea”. De câte puncte are nevoie “U”
Lupta pentru evitarea retrogradării este extrem de animată pe acest final de campionat. Echipele din subsolul clasamentului Ligii I sunt în formă şi niciuna nu pare dispuse să meargă alături de SC Vaslui şi Corona Braşov în eşalonul secund.

După eşecul de duminică, 0-1 cu Viitorul Constanţa, Universitatea Cluj este pe locul 12, cu 36 de puncte. "Şepcile roşii" mai au de disputat patru meciuri, primul, joi, cu Steaua Bucureşti, şi e greu de estimate de câte puncte mai are nevoie pentru a scăpa de griji. În acest moment, distanţa din clasament faţă de echipele aflate sub linia retrogradării este de 5 puncte (în cazul Oţelului), respectiv 4 (faţă de Săgeata).

Numai echipele clasate pe locurile 16 şi 17 retrogradează anul acesta, deoarece FC Vaslui şi Corona nu au primit licenţa pentru sezonul viitor. În plus, braşovenii sunt şi matematic retrogradaţi.

După partida cu Steaua, clujenii au două deplasări la Braşov şi speră că nu lase ecuaţia salvării nerezolvată până la meciul din ultima etapă, cu Pandurii.

În principiu, încă 3 puncte ar trebui să fie suficiente pentru salvare. Anul trecut, Universitatea a făcut 38 de puncte, dar prima formaţie deasupra liniei roşii, Ceahlăul, a scăpat cu 35 de puncte.

Situaţia din subsolul clasamentului după 30 de etape:
12. Universitatea Cluj 36 puncte*
13. ACS Poli Timişoara 34 p.
14. FC Braşov 33 p.
15. Viitorul Constanţa 33 p.
16. Săgeata Năvodari 32 p.
17. Oţelul Galaţi 31 p.
18. Corona Braşov 14 p.

*cu punctul din meciul cu Concordia

Săgeata are cel mai greu program

"U" Cluj
Acasă (A) cu Steaua Bucureşti
Deplasare (D) cu Corona Braşov
(D) FC Braşov
(A) Pandurii Târgu - Jiu

ACS Poli
(D) Oţelul Galaţi
(A) Ceahlălul Piatra Neamţ
(D)Astra Giurgiu
(A) Concordia Chiajna

FC Braşov
(A) Corona Braşov
(D) CFR Cluj
(A) „U" Cluj
(D) Gaz Metan Mediaş

Viitorul
(D) Pandurii Târgu - Jiu
(A) Petrolul Ploieşti
(D) Oţelul Galaţi
(A) Ceahlăul Piatra Neamţ

Săgeata
(D) Astra Giurgiu
(A) Concordia
(D) Dinamo Bucureşti
(A) CFR Cluj

Oţelul
(A) ACS Poli Timişoara
(D) Oţelul Galaţi
(A) Viitorul Constanţa
(D) Steaua Bucureşti

 

Teja speră să primească punctul din meciul cu Concordia

Antrenorul Universităţii Cluj, Mihai Teja, speră să primească înapoi punctul pierdut la "masa verde", în partida contra Concordiei Chiajna, din cauza folosirii jucătorului Mădălin Marius Martac, care nu avea drept de joc, conform Comisiei de Recurs a FRF.
,,Eu cred că o să se rezolve până la urmă, cred că avocaţii şi juriştii ştiu cel mai bine regulamentul. Chiar nu am nicio idee despre acest caz, ne interesează în plan sportiv să câştigăm punctele pe teren şi să ne salvăm de la retrogradare cu aceste puncte. Nu mi se pare corect ca fotbalul să se decidă la comisii. Încercăm să mai luăm puncte, să facem paşi şi mai mari pentru a ne îndeplini obiectivul", a spus Teja.

Mihai MEDAN

Comenteaza