OPINIE Hossu: Primăvara europeană e şi la Cluj!

OPINIE Hossu: Primăvara europeană e şi la Cluj!
Poate că prea mulţi ani am fost habotnic "U" Cluj, refuzând să accept că în jurul meu lucrurile se schimbă ireversibil. Poate că a venit astăzi vremea să înţeleg - şi împreună cu mine o seamă de buni clujeni vor băga la cap realitatea - că nu trăim izolaţi de lume şi bucuria ce însoţeşte succesul altora trebuie să fie şi a noastră!
">

Clujul a devenit capitală europeană a tineretului şi aşteaptă înnobilarea cu titlul de Capitală Culturală europenă. Devenim europeni, mândrie ce ne obligă pe de altă parte să acceptăm că trăirile noastre nu mai sunt limitate de pădurea Făget sau dealul Feleacului iar ochii noştri trebuie să vadă mai departe. Nu e o globalizare a sentimentelor, ci o deschidere a minţii către nou, către un prezent incontestabil şi plin de farmec.

Am învăţat, în cele câteva zile trecute de la acceptarea statutului de cetăţean clujean şi implicit european, că Universitatea nu mai poate singură să-mi umple sufletul, oricât de mare ar fi dragostea pentru alb şi negru. Aici e Cluj-Napoca, e Europa! Salutăm, aşadar, calificarea în optimile Champions League a echipelor Manchester United şi Galatasary Istanbul şi le mulţumim că pun Clujul pe harta fotbalistică a primăverii europene!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

 

Etichete
Comenteaza