Opt internaționali români pentru cluburile clujene. CFR Cluj este cea mai bine reprezentată echipă

Opt internaționali români pentru cluburile clujene. CFR Cluj este cea mai bine reprezentată echipă
| Foto: frf.ro

Campioana e clubul clujean cu cel mai mulți reprezentanți la loturile naționale ale României, cu cinci jucători implicați la acțiunile din luna septembrie.

O nouă pauză competițională întrerupe Liga 1, dar și campionatele puternice din Europa. Totuși, câțiva dintre jucători nu vor avea timp de odihnă și vor evolua pentru loturile naționale, iar echipele clujene sunt bine reprezentate la mai multe categorii de vârstă. CFR Cluj are cinci jucători la lot, Universitatea Cluj e rerpezentată de doi fotbaliști, în timp ce Ardealul are un singur om, la echipa U19.

“Tricolorii” conduși de Cosmin Contra se pregătesc de două dueluri în preliminariile Campionatului European de anul viitor. Pentru partidele cu Spania și Malta, selecționerul i-a convocat pe “feroviarii” Ciprian Deac, Mihai Bordeianu și Adrian Păun. Dacă primul este un jucător cu experiență internațională și a strâns deja 20 de selecții și patru goluri, debutul său venind în 2010, într-o partidă cu Israel, ceilalți doi vor avea șansa să evolueze pentru prima dată sub tricolor.

Partida cu dintre România și Spania e programată joi, 5 septembrie, de la ora 21:45, în timp ce jocul cu Malta se va disputa duminică, 8 septembrie, de la ora 19:00.

La lotul U21, situația e echilibrată între CFR Cluj și Universitatea Cluj. “Studenții” sunt reprezentați de Cosmin Dur-Bozoancă, în timp ce reprezentantul “feroviarilor” este Alexandru Pașcanu. Goalkeeper-ul “Șepcilor roșii” se află la prima acțiune alături de “micii tricolori”, spre deosebire de stopperul campioanei, care a fost om de bază în echipa condusă de Mirel Rădoi, care a ajuns până în semifinalele Campionatului European.

Naționala de tineret va întâlni Danemarca, în deplasare, marți, 10 septembrie, de la ora 19:30.

România U19 va disputa două partide amicale în compania Ucrainei, iar selecționerul Laurențiu Roșu a convocat doi jucători ai echipelor clujene. Este vorba despre fundașul Tudor Telcean, de la Universitatea Cluj și despre atacantul Cătălin Vaida, de la Ardealul Cluj. După amicalele cu Ucraina, România va disputa calificările pentru Turul de Elită care poate duce Europeanul din iulie 2020. La Turul de Elită, selecționata U19 va înfrunta Spania, Serbia și Lituania.

Jocurile cu Ucraina sunt programate în 6 și 8 septembrie, în țara vecină.

Reprezentativa U17 a României va evolua în Polonia, la Syrenka Cup, alături de formații de top, precum Anglia, Polonia sau Elveția. Din lotul convocat de Adrian Văsâi face parte și un jucător al CFR-ului, Lucian Simedru. Mijlocașul ajuns în Gruia în această vară are deja în palmares Cupa României U17, cucerită alături de LPS Banatul. După turneul din Polonia, “micii tricolori” vor disputa calificările pentru Turul de Elită al Campionatului European din 2020. România face parte din Grupa 10, alături de Elveția, Rusia și San Marino.

Partidele de la Syrenka Cup se vor desfășura în perioada 6-11 septembrie. România va face parte din Grupa B, alături de Anglia, Finlanda și Austria.

Comenteaza