Ori la bal, ori la spital. Decizia privind falimentul lui "U" s-ar putea lua săptămâna aceasta

Ori la bal, ori la spital. Decizia privind falimentul lui
La Universitatea mai există un licăr de speranţă, care s-ar putea stinge însă la finalul acestei săptămâni.

Primarul Emil Boc a declarat, în presă, că are pregătit un plan de rezervă, în cazul în care actualul club Universitatea dă faliment. Drept urmare, administratorul judiciar Marieta Anastasescu a dat o declaraţie pentru stiridesport.ro, în care promite sprijin pentru o eventuală nouă structură.

„Personal, dau asigurări că, în cazul în care negocierile pentru vânzarea societății vor eșua sau dacă soluția financiară oferită de investitor nu va fi capabilă a asigura continuarea activității sportive în condiții proprii, voi face toate demersurile în competență mea pentru a asigura continuitatea de către nouă entitate, pregătită pentru această eventualitate de către autorități, astfel cum am aflat din interviul acordat presei locale de către domnul primar Emil Boc. Așa cum, prin colaborarea instituțională dintre primărie și noi s-a realizat conservarea drepturilor primăriei asupra mărcii „U", tot așa vom sprijini orice demers pentru conservarea celorlalte drepturi sportive legate de club", a spus Marieta Anastasescu.

Declaraţia administratorului judiciar este politicoasă, dar nu înseamnă mare lucru. Potrivit specialiştilor consultaţi de ZIUA de CLUJ, în cazul falimentului, vechea societate nu poate oferi locul său în campionat unei noi structuri. Aşadar, cu sau fără bunăvoinţa Marietei Anastasescu, „U" va trebui să pornească de jos. Actuala societate nu are, din punct de vedere patrimonial, decât jucătorii de la echipa de seniori şi cei de la juniori. Nici aceştia nu vor putea trece la o nouă entitate decât pe bani sau dacă, după faliment, vor rămâne fără club şi vor dori să semneze un contract cu noua Universitatea.

Din sursele noastre, la club mai există în prezent un licăr de speranţă. Dacă echipa va prinde play-off-ul s-ar putea concretiza şi vânzarea clubului către investitorul misterios despre care se crede că ar fi omul de afaceri spaniol Andres Hernandez Bellot. Totul se reduce, practic, la un singur meci: cel de sâmbătă, cu FC Baia Mare. Dacă Universitatea va câştiga, aşa cum a făcut-o de altfel şi în tur, pe terenul maramureşenilor, mai poate spera la play-off şi la revenirea în Liga I. În schimb, o remiză sau un eşec îi retează aproape orice şansă de a intra în grupul primelor şase clasate şi o trimite în lupta pentru evitarea retrogradării. Variantă în care, aproape sigur, va intra în faliment.

DECLARAŢIE
„Avem marca şi palmaresul şi suntem pregătiţi în cazul falimentului să punem bazele unei structuri noi, cu scop nepatrimonial, în care ne vom putea implica. Primăria ar urma să fie stâlpul de rezistenţă al acestui club, dar am vorbit şi cu mai multe firme reprezentative pentru Cluj, care ar urma să ni se alăture. Noi şi acum dăm bani la sport, dar în oraş se cunoaşte că legea nu ne permite să alocăm sume şi pentru clubul de fotbal Universitatea"
Emil Boc, joia trecută, la Realitatea FM

 

Etichete
Comenteaza