Pandurii, “bestia nera” pentru “U” în Liga I

Pandurii, “bestia nera” pentru “U” în Liga I
Universitatea n-a câştigat niciodată în prima divizie contra echipei gorjene, iar Claudiu Niculescu spune că tradiţia va fi infirmată azi pe Cluj Arena.

"Studenţii" au rămas cu şanse pur teoretice pentru ocuparea locului cinci, ultimul care poate duce în Europa, însă Claudiu Niculescu nu dezarmează şi spune că lupta se va da până în ultima clipă. Azi, pe Cluj Arena vin Pandurii lui Petre Grigoraş, formaţie ce se poate lăuda că nu a pierdut niciodată în istoria confruntărilor din Liga I contra Universităţii. Palmaresul partidelor directe e foarte scurt, dar favorabil oltenilor, care au obţinut două victorii şi trei egaluri în cele cinci meciuri disputate pe prima scenă contra lui "U". Întâlnirea de azi va începe la ora 17:00, în direct la Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

Cu Niculescu antrenor, clujenii au un parcurs de şapte partide fără înfrângere şi trei victorii consecutive acasă. A patra va veni azi, anunţă antrenorul "Şepcilor roşii", care avertizează însă că Pandurii au o forţă colectivă mult peste medie. "Obiectivul rămâne acelaşi, dar şansele au scăzut. Dacă batem tot acasă şi scoatem unul-două puncte în deplasare, putem prinde Europa. Pandurii au o echipă foarte bună, dar vreau să câştigăm şi acest meci, iar băieţii ştiu bine ce au de făcut. Este momentul să câştigăm pentru prima oară împotriva celor de la Pandurii", a spus antrenorul "Şepcilor roşii". Acesta va putea conta pe Alex Păcurar pentru jocul de azi, dar are emoţii în ceea ce-l priveşte pe Adrian Cristea, accidentat la unul dintre antrenamente. Steven Pele este "bătut în cuie" în centrul apărării, alături de Lukasz Szukala, astfel că un prim "11" în jocul de azi are putea arăta astfel: Bornescu - D. Popa, Pele, Szukala, Mendy - Hoban - Cojocnean, Păcurar, Boştină, Grozav - Tony.

De celalaltă parte, Pandurii s-au transformat din revelaţia turului şi pretendentă la o cupă europeană într-o echipă lipsită de griji la mijlocul clasamentului. Gorjenii n-au avut parte de un parcurs tocmai bun în retur, bifând doar două victorii, cu CS Mioveni şi FCM Târgu-Mureş. Echipa lui "Grig" e pe locul opt în Liga I, la trei puncte de "U". "Au fost doi ani frumoşi la «U», dar îmi doresc să marchez pentru a-mi ajuta echipa. E un meci foarte greu, ei au trei puncte peste noi, dar nu cred că mai au şanse la Europa. Va fi un meci deschis. Vorbeam cu băieţii după meciul cu Gaz Metan că putem face un meci bun la Cluj şi să câştigăm. Am avut rezultate slabe, dar nu din cauza jocului, ci din cauza ghinionului. E greu să ne mai gândim la Europa League", a spus Vali Lemnaru, omul care a fost trimis la Pandurii în urmă cu un an şi jumătate, antrenorul de atunci, Ionuţ Badea, considerând că nu mai reprezintă o opţiune pentru "U".

Partida dintre Universitatea Cluj şi Pandurii Târgu-Jiu se va disputa azi, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport şi live-text pe ziuadecj.ro.

 

 

Etichete
Comenteaza