Pantilimon îl vede pe antrenorul CFR-ului în Premier League: „Poate face față liniștit acolo”

Pantilimon îl vede pe antrenorul CFR-ului în Premier League: „Poate face față liniștit acolo”
| Foto: ZIUA DE CLUJ

Fostul portar al naționalei Costel Pantilimon a declarat că Dan Petrescu poate antrena cu ușurință în primul eșalon din Anglia, campionat supranumit „cel mai tare din lume”.

Dan Petrescu (55 de ani) a declarat în mai multe rânduri că visul său este să antreneze în Anglia, acolo unde a evoluat timp de opt ani ca jucători, pentru cluburi importante.

Campion în Premier League, Costel Pantilimon (36 de ani), în prezent manager general la Politehnica Timișoara, îl vede pe cel poreclit „Bursucul” antrenând în cel mai bogat campionat din Europa.

În urmă cu aproximativ 10 ani, când se afla în Rusia, pe adresa lui Dan Petrescu a sosit o ofertă din Premier League. Crystal Palace îl dorea pe antrenorul român, însă tehnicianul a refuzat propunerea, dezvăluirea fiind făcută de fostul său coleg, Ilie Dumitrescu.

Pantilimon despre Petrescu: „Poate face față liniștit în Premier League”

Campion Premier League în două rânduri cu Manchester City (2012, 2014), „Panti” crede că antrenorul celor de la CFR Cluj ar face față între coloșii din Anglia.

„Eu îl văd, și din câte știu, cred că a declarat-o și dânsul, a avut discuții. Știu și eu foarte bine. M-aș bucura să-l văd mai repede acolo, e un om care demonstrează cam peste tot pe unde merge. A făcut-o și în fotbalul românesc, a făcut-o și în străinătate. Cred că, la un moment dat, o să vină ușor, ușor, spre locul unde el și-a dorit. E clar că Premier League și fotbalul de acolo te atrage și cred că poate face față liniștit acolo”, a spus Costel Pantilimon, într-un interviu acordat pentru PRO TV și Sport.ro.

Dan Petrescu a ajuns pentru prima oară în Anglia la Sheffield Wednesday, în 1994, iar după doi ani a urmat transferul carierei la Chelsea, unde avea să evolueze timp de patru sezoane și jumătate.

Bradford și Southampton au fost cluburile din Anglia pentru care a mai jucat Dan Petrescu. Fostul fundaș a revenit în România în 2002 pentru a-și încheia cariera, la FC Național.

 

Comenteaza