Pariul lui “Clau-gol”, pe lista Petrolului

Pariul lui “Clau-gol”, pe lista Petrolului
Vlad Morar, puştiul în vârstă de 18 ani care a impresionat pe finalul sezonului la “U” Cluj, ar putea părăsi şi el echipa cu direcţia Ploieşti.

Universitatea riscă să-şi piardă în această vară toţi titularii din sezonul trecut, dar şi marea speranţă pentru stagiunea următoare. Titularizat la doar 18 ani în echipa "Şepcilor roşii" de către Claudiu Niculescu, Vlad Morar a impresionat în ultimele meciuri din Liga I, când a marcat de trei ori. "Clau-coach" insistă pentru a-l avea pe Morar la dispoziţie şi în sezonul care urmează, iar tânărul atacant spune că va alege în următoarele zile între oferta Petrolului şi rămânerea la "U".

Dumitru Dragomir, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, intitulat de către presa de specialitate drept "Oracolul din Bălceşti", i-a prevăzut un viitor spectaculos tânărului Vlad Morar, pe care l-a comparat cu Adrian Mutu, "starul" naţionalei. Claudiu Niculescu şi-a pus încrederea în el şi l-a trimis o repriză pe teren cu Dinamo, când Morar n-a dezamăgit şi a marcat. Au urmat alte două reuşite din partea "internaţionalului" de juniori, dintre care una extrem de spectaculoasă, contra Sportului, cu un şut de la aproape 35 de metri. Cum echipa "Şepcilor roşii" s-a destrămat în această vară, toţi titularii din sezonul trecut alegând să-l urmeze pe Florian Walter la Petrolul, fanii sperau ca Vlad Morar să rămână la Universitatea.

Tânărul atacant a declarat ieri pentru ZIUA de CLUJ că n-a luat nici o decizie în ceea ce priveşte viitorul său. "Încă nu ştiu ce voi face. Există varianta de a merge la Petrolul Ploieşti, dar s-ar putea să rămân şi la «U» Cluj. La Universitatea m-am simţit extraordinar, Claudiu Niculescu m-a ajutat foarte mult, mi-a dat multe sfaturi care m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc jocul. E foarte dificil să spun acum ce voi face. S-ar putea să rămân la «U» Cluj, mi-ar plăcea asta, dar, cum am spus, există şi oferta Petrolului. Cu siguranţă, voi lua o decizie până la finalul săptămânii", a spus Morar, încă jucătorul Universităţii Cluj.

Până acum, cu Petrolul Ploieşti au semnat contracte 11 jucători ai Universităţii Cluj: Mircea Bornescu, Sebastian Achim, Constantin Grecu, George Galamaz, Ovidiu Hoban, Marian Cristescu, Laurenţiu Marinescu, Adrian Cristea, Tony Nwakaeme, Lukasz Szukala şi Dorinel Popa. Situaţia lui Gicu Grozav e în "stand by", fotbalistul fiind convocat la echipa naţională a României, pentru care va evolua în această seară în amicalul cu Austria. Grozav a anunţat că îşi va stabili viitorul abia după ce va reveni în ţară, existând şanse mari ca şi el să semneze un contract cu echipa prahoveană, conform ultimelor informaţii. De asemenea, tot la Petrolul ar putea ajunge şi Sebastian Cojocnean, un alt fotbalist de bază la "U" Cluj în ultimele două sezoane.

Doar trei nume sigure

Dintre jucătorii care au evoluat în sezonul trecut la prima echipă a Universităţii, doar Ionuţ Boşneag, Florin Matache şi Octavian Drăghici sunt siguri că vor continua la echipa clujeană. Juniorii Ionuţ Neag, Răzvan Moldovan şi Rareş Cucui, care au cochetat în trecut cu prima echipă, vor fi prezenţi şi ei la reunire. Transferurile de jucători au fost suspendate pentru moment, până când se va şti dacă Florian Walter îşi va vinde cota de acţiuni de la club sau va rămâne în continuare proprietar.

 

 

Etichete
Comenteaza