Pas greșit în startul sezonului. U-BT a pierdut primul meci din EuroCup

Pas greșit în startul sezonului. U-BT a pierdut primul meci din EuroCup
| Foto: euroleaguebasketball.net

Formația antrenată de Mihai Silvășan a fost învinsă de Cedevita Olimpija Ljubljana, scor 93-86. 

După ce Alex Chipciu a făcut angajarea partidei, campioana României a început excelent jocul, cu un parțial de 8-2. Meciul a fost marcat de multe erori din partea ambelor formații, însă clujenii s-au menținut în avantaj, iar după primele 10 minute scorul era 24-19.

În sfertul secund, "studenții" și-au pierdut din eficacitate, în timp ce baschetbalișiti de la Cedevita Olimpija Ljubljana au preluat inițiativa și conducerea pe tabelă. Elevii lui Mihai Silvășan nu au reușit să țină pasul cu adversarii, care conduceau la pauză, scor 46-38.

După revenirea de la cabine, U-BT a început timid, însă mai apoi clujenii au "turat motoarele". În urma unui run de 8-2, campioana României a revenit în avantaj. Totuși, cu 10 minute înainte de final, oaspeții conduceau cu 71-66.

Cel de-al patrulea sfert a adus o egalare rapidă din partea gazdelor, care mai apoi au încercat să construiască un ecart confortabil, care să asigure un final de meci liniștit. Parțialul de 12-0 înregistrat de elevii lui Mihai Silvășan părea să fie îndeajuns, dar misiunea avea să fie ceva mai complicată, după ce slovenii au egalat la 78. Presiunea sălii nu a reușit să îi împingă pe "studenți" spre victorie, iar Cedevita Olimpija Ljubljana s-a impus cu 93-86. 

Cei mai buni marcatori ai echipei clujene au fost Zavier Simpson (16 puncte, 9 pase decisive) și Adam Mokoka (16 puncte, 6 recuperări). Zach Hankins a contribuit cu 15 puncte și 4 recuperări. 

Comenteaza