Patronii de la CFR şi “U” s-au duelat “la rupere” în direct la TV

Patronii de la CFR şi “U” s-au duelat “la rupere” în direct la TV
Finanţatorii echipelor care se întâlnesc sâmbătă, în derby-ul Clujului, au avut mai multe schimburi de replici acide într-o emisiune televizată, totul pornind de la preţul exorbitant al biletelor.

Derby-ul Clujului este mai încins ca oricând. Finanţatorii celor două echipe s-au duelat chiar şi peste "limita regulamentului" luni seara, într-o emisiune la postul Digisport. Arpad Paszkany a atacat faptul că doar "U" are dreptul de a juca pe Cluj Arena, stadion construit din bugetul Consiliului Judeţean, în timp ce Florian Walter a răspuns că Universitatea plăteşte cel puţin 15.000 de euro pentru fiecare meci. Paszkany şi-a întrerupt intervenţia telefonică după ce l-a numit pe omologul său de la "U" "domnul de la gunoaie", făcând referire la compania de salubrizare Romprest Service, deţinută de acesta.

Săptămâna marelui meci a debutat în forţă, chiar într-o emisiune televizată, la Digisport. Paszkany a intervenit în direct pentru a explica preţul biletelor, iar de acolo discuţia a mers spre subiectul Cluj Arena. "Meciurile noastre nu sunt sponsorizate de Consiliul Judeţean Cluj. Dacă şi pentru noi ar fi 7.500 de euro costul pentru realizarea unei partide am putea să regândim şi această chestiune. Este vorba de banii statului, este vorba de o susţinere financiară care se întâmplă la fiecare partidă. Clubul care activează pe acel stadion plăteşte 7.500 de euro pentru două-trei zile de antrenament. Fanii lui «U» n-au nici o vină (...) Vi se pare normal că în momentul în care se face o investiţie de 50 de milioane, iar tu depui o scrisoare de intenţie că vrei să participi la competiţie ţi se spune «Tu nu poţi să joci aici»?", a spus Paszkany.

Florian Walter a intervenit în direct pentru a da replica: "Domnul Paszkany nu ştie că noi nu plătim doar 7.500 de euro pe stadion. 7.500 de euro e doar chiria, noi plătim şi casieriile, plus curăţenia, plus utilităţile. Plătim în jur de 15-16.000 de euro la un meci. Terenul propriu-zis a fost al Universităţii din moşi-strămoşi. «U» Cluj a jucat acolo, peste 90 de ani. Nici un ban nu primim de la statul român. Primăria din Cluj nu ne dăm nici un leu. În ultimii doi ani şi jumătate fiecare club a luat câte un milion de lei. Nu există nici un contract între primărie şi noi. Ar trebui să jucăm cu stadion plin, iar cel mai bun să câştige. Asta e părerea mea. De ce cu altă echipă nu pune acelaşi preţ la bilete?", a replicat Walter.

Dialogul a continuat pe contre, Paszkany susţinând că "U" a primit "cadou" un teren de la primărie, referindu-se la concesionarea Bazei Sportive "Dan Anca", unde clubul a investit, conform declaraţiilor oficiale, 800.000 de euro pentru amenajarea unui teren sintetic la dimensiuni oficiale. "O să arăt câţi bani aţi primit în momentul în care aţi preluat clubul. Eu nu vreau să joc pe Cluj Arena, vreau doar corectitudine. Terenul pe care a fost construit stadionul e al statului român, aşa a fost din '90 încoace. Aţi primit cadou un teren de la primărie!", a spus Paszkany. Finanţatorul Universităţii a replicat făcând trimitere la Parcul Feroviarilor, concesionat clubului CFR de către Primăria Cluj-Napoca, dar şi la asocierea dintre municipalitate şi firma Green Energy, apropiată de Arpad Paszkany, pentru construcţia unui parc fotovoltaic. "De ce minţiţi, domnule Paszkany? Se fac concesiuni, baza sportivă e în concesiune. Şi dumneavoastră aţi primit 220 de hectare să construiţi un parc acolo. Sunteţi avantajaţi în Cluj. Vedeţi că poate de aceea e Apostu în puşcărie, că aţi primit terenul gratuit", a parat Walter. După câteva momente, finanţatorul CFR-ului a ieşit din emisiune. "Domnilor de la Digi, ori îl scoateţi pe domnul de la gunoaie din emisiune ori, dacă nu, eu nu mai rămân", a tunat Paszkany, după care a închis telefonul.

Duelul fără precedent între cei doi oameni de afaceri a pornit de la preţul exorbitant al biletelor la derby-ul de sâmbătă seara, dintre CFR Cluj şi "U" Cluj. Cel mai ieftin tichet costă 150 de lei, în timp ce pentru un bilet la tribune preţul poate ajunge la 250 de lei. Derby-ul Ardealului se va disputa de la ora 20:30, în direct la Digisport şi livetext pe site-ul ziuadecj.ro.

Urmăreşte aici tot dialogul dintre Paszkany şi Walter.

(D.S.)

 

Comenteaza