Foto Patronul CFR-ului și-a deschis Academie în Africa: "Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp"

Patronul CFR-ului și-a deschis Academie în Africa: "Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp"
| Foto: captura video

Nelu Varga a devenit acționarul majoritar al unui club de fotbal din Burkina Faso, la care sunt înscriși 600 de copii.

În aceste zile, patronul CFR-ului este la Ouagadougou, acolo unde a inaugurat Academia de Fotbal Salitas, un proiect inedit pentru fotbalul românesc. Principalul finanțator al formației din Gruia își propune să crească tineri din Africa, pe care îi aducă la Cluj și mai apoi să îi transfere în fotbalul european.

Nelu Varga deține 51% din acțiunile clubului din Burkina Faso, restul fiind în proprietatea unui colonel, Yacouba Quedraogo. Investiția inițială a omului de afaceri clujean se ridică la 700.000 de euro, însă vor urma și alte sume importante.

Patronul CFR-ului și-a deschis Academie în Africa: "Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp"

Nelu Varga, alături de partenerul său de afaceri din Burkina Faso (foto: fanatik.ro)

"Eu am 51% din Academie, restul de 49% aparțin unui om minunat de aici, din Burkina Faso, care iubește fotbalul cu aceeași patimă ca și mine. Sperăm să scoatem jucători de mare valoare, adevărate perle, care după ce vor juca la CFR Cluj să ajungă să evolueze la marile echipe ale Europei.

Este un proiect ambițios, la care eu visez de mult timp, și mă bucur că am făcut astăzi pasul cel mare și am inaugurat această Academie. O Academie care va aduce multe valori în campionatul românesc.

Sunt convins că vom produce jucători de Champions League, jucători de mare valoare, care ne vor ajuta pe viitor să aducem cât mai multe titluri la CFR Cluj.

Pentru mine este un vis îndeplinit, sunt foarte fericit și sunt convins că e un drum formidabil pe care am plecat. Va fi o aventură a fotbalului, cum probabil nu s-a mai făcut niciodată pentru România", a spus patronul formației din Gruia pentru Fanatik.

Comenteaza