Patru românce în turul doi la Roland Garros

Patru românce în turul doi la Roland Garros
Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu vor reprezenta România în turul secund al turneului de Mare Slam de la Roland Garros, după victorii categorice în turul întâi.

Dacă pe tabloul masculin România nu are niciun reprezentant - Marius Copil, Victor Hănescu și Adrian Ungur fiind învinși în calificări - jucătoarele de pe tabloul feminin au reușit să câștige patru din cinci meciuri jucate în primul tur al turneului de la Paris.

Simona Halep este una din favoritele la trofeu, atât datorită poziției a treia pe care o ocupă în clasamentul mondial, cât și din cauza finalei reușite anul trecut pe zgura pariziană. Halep a învins-o în primul tur pe rusoaica Evghenia Rodina cu scorul de 7-5, 6-4. Românca va da piept în al doilea tur cu o veche cunoștință, croata Mirjana Lucic-Baroni (locul 70 mondial), cea care a învins-o surprinzător anul trecut la Open-ul American.

A doua cea mai bine clasată româncă din clasamentul WTA, Irina Begu, a trecut și ea mai departe, învingându-o pe americanca Bethanie Mattek-Sands cu scorul de 6-4, 7-6. Begu urmează să joace în turul doi cu o altă croată, tânăra de doar 18 ani Ana Konjuh (locul 94).

Mai departe au trecut și Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu. Mitu va avea un meci extrem de greu în turul doi, împotriva cehoaicei Karolina Pliskova (locul 12 mondial), după ce a trecut în două seturi de jucătoarea franceză Alize Lim, scor 6-3, 6-2. Dulgheru a avut la rândul ei un meci ușor în turul inaugural, trecând de Nicole Gibbs cu scorul de 6-3, 6-1 și stabilind o întâlnire în al doilea tur cu Alize Cornet, jucătoarea cea mai bine clasată a Franței, locul 29 WTA.

Sorții nu au favorizat-o pe Monica Niculescu, românca având parte de o tragere la sorți mai puțin norocoasă și fiind nevoită să se recunoască învinsă de Carla Suarez-Navarro, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit.

Pe tablourile de dublu, România e reprezentată la feminin de Ana Bogdan, Niculescu, Begu, Dulgheru și Raluca Olaru, dar atenția e îndreptată spre Florin Mergea și Horia Tecău, care împreună cu partenerii lor de echipă au șanse bune să avanseze mult în turneul masculin. Cei doi sunt înscriși și în turneul de dublu-mixt.

Comenteaza