Performanță uriașă pentru baschetul feminin clujean. ”U”, în finala campionatului după 14 ani

Performanță uriașă pentru baschetul feminin clujean. ”U”, în finala campionatului după 14 ani
Baschetbalistele Universității Cluj s-au calificat în finala Ligii Naționale după ce au reușit să o bată în dublă manșă pe CSM Târgoviște.

Marți, studentele s-au impus cu 90-62 la Târgoviște în al doilea meci din semifinalele campionatului. Formația antrenată de Dragan Petricevic a reușit să câștige și partida de la Cluj, scor 69-65. Universitatea va juca în ultimul act cu învingătoarea dintre Sepsi Sfântu Gherorghe și Olimpia Brașov.

Pe sferturi, scorul întâlnirii din Dâmbovița a fost 10-18, 14-27, 17-25 și 21-20, "studentele" controlând partida încă din start, tabela indicând la pauza mare 24-45. Pentru Universitatea Cluj au înscris toate jucătoarele trecute pe foaia de joc, după cum urmează: Taneisha Harrison 22 puncte, Andra Mandache 12 p, Brittany Denson 11 p, Nikki Dixon și Gabriela Irimia câte 10 puncte, Dajana Butulija 9 p, Naketia Swanier 7 p, Teodora Neagu, Bianca Voica și Marina Sfârlea câte 3 puncte.

Primul meci din finală, care se va disputa în sistemul trei victorii din cinci meciuri, va avea loc pe 20 aprilie, notează u-cluj.ro.

Universitatea Cluj este cea mai titrată formație din istoria competiției interne, cu 14 titluri. Ultimul trofeu a fost cucerit în 1993.

Comenteaza