Peste 30 de echipe la turneul naţional de volei pe plajă de la Cluj FOTO / VIDEO

Peste 30 de echipe la turneul naţional de volei pe plajă de la Cluj FOTO / VIDEO
Peste şaptezeci de sportivi, împărţiţi în 32 de echipe, participă între 10-14 iulie la un turneu naţional de volei pe plajă pe terenul din faţa Sălii Sporturilor. În premieră competiţia masculină şi cea feminină se desfăşoară alternativ.

Clujenii au ocazia de a-şi diversifica programul de ieşiri în aer liber cu urmărirea unui meci de beach volley, pe terenul din faţa Sălii Sporturilor, unde se desfăşoară, până duminică, un turneu de profil.

Pe tabloul principal au ajuns 32 de echipe, 16 la masculin şi 16 la feminin, la masculin disputându-se anterior şi calificări. "Sunt cinci echipe din Reşiţa, respectiv echipe din Oradea, Timişoara, Bucureşti, iar din Cluj 6 echipe la băieţi şi şapte la fete", a precizat Rareş Mureşan, organizator al turneului.

"Pentru a crea această plajă, la standardele impuse de Federaţia Română de Volei au fost aduse pe platoul Sălii Sporturilor peste 150 de mc de nisip cu o granulaţie specială, potrivită jocului de volei pe nisip" a declarat Rareş Muresan.

Turneul de la Cluj face parte din cadrul Campionatului naţional de volei pe plajă, fiind realizat cu reprezentanţii acestui departament din cadrul Federaţiei Române de Volei.

Meciurile se dispută în sistem eliminatoriu, iar echipa pierzătoare are o a doua şansă de a accede în finală, fiind repartizată în cealaltă parte a tabloului.

Conform organizatorilor valoarea totală a premiilor este de aproximativ 3.000 de euro, urmând să fie premiate primele opt clasate, atât la masculin, cât şi la feminin. Echipele sunt alcătuite din doi jucători, fără a exista categorii de vârstă.

Semifinalele şi finalele, în total şase meciuri, se vor disputa duminică, începând cu ora 9.

"Prin acest eveniment încercăm să le dezvoltam clujenilor ideea de a face sport in aer liber. În afara orelor programate pentru meciurile din competiţia oficială oricine poate veni pe plaja amenajată pe platoul Sălii Sporturilor, pentru a juca o partidă de beach volleyball, alături de prieteni" a mai arătat iniţiatorul competiţiei.

Comenteaza