Petrescu preia conducerea ultimei clasate din China: "O asemenea ofertă nu voi mai avea în carieră şi nu aveam cum să refuz"

Petrescu preia conducerea ultimei clasate din China: "O asemenea ofertă nu voi mai avea în carieră şi nu aveam cum să refuz"
| Foto: foto facebook.com/cfr1907

Tehnicianul Dan Petrescu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a acceptat să preia conducerea echipei Guizhou Zhicheng, ultima clasată în campionatul Chinei.

El a precizat că oferta chinezilor a fost una de nerefuzat şi că înţelegerea este pe un an şi jumătate. “Văzând CV-ul meu poate cei din China s-au gândit că pot să iau o echipă care după 11 meciuri are doar patru puncte şi să o salvez. Mi-au oferit un an şi jumătate de contract, un contract în divizia B dacă retrogradează echipa. După un an şi jumătate vreau ca acea echipă să fie în prima ligă pentru că prea mare încredere au avut în mine. Mi-au făcut o ofertă nu greu, foarte greu de refuzat. O asemenea ofertă sută la sută nu voi mai avea în carieră şi nu aveam cum să refuz”, a spus Petrescu, citat de news.ro.

Dan Petrescu şi-a reziliat la începutul săptămânii, pe cale amiabilă, contractul cu CFR Cluj, după ce a câştigat titlul cu această grupare.

Asiaticii sunt pe ultimul loc în clasament, după 11 etape, şi dacă antrenorul român va reuşi salvarea de la retrogradare, va încasa din salariu plus bonusuri în jurul sumei de 15 milioane de euro, cam cât primeşte Mourinho, tehnicianul lui Manchester United.

În acest moment, Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, e cel mai bine plătit dintre tehnicieni românii, având o leafă de 7 milioane de euro pe an.

Comenteaza