Pintea doreşte susţinerea ambelor echipe de baschet

Pintea doreşte susţinerea ambelor echipe de baschet
Antrenorul echipei de baschet masculin "U" Mobitelco BT, Dorin Pintea, şi-a exprimat punctul de vedere în legătură cu incertitudinea legată de viitoarea denumire a echipei pe care o conduce.

"Credeţi că eu, dupa 30 de ani de activare în cadrul clubului Universitatea, o să am alt spirit dacă se schimbă numele echipei? Rămâne la latitudinea suporterilor să încurajeze echipa pe care o doresc, eu mi-aş dori să le încurajeze pe amândoua la fel. Indiferent de ce decizie o să se ia, spiritul Universităţii - cel puţin la mine, la Silvă, la Mircea, rămâne acelaşi, eu de 30 de ani activez în cadrul clubului, Mircea de vreo 20 de ani, Silvăşan de 13 ani, deci nu poţi printr-o singură mişcare de condei să schimbi spiritul, să cataloghezi oamenii că sunt sau nu U-işti. Suntem clujeni, spiritul Universităţii o să persiste la noi. Cred că atâţia simpatizanţi ai Universităţii câţi am reuşit să aducem noi, doar în aceste două serii pe care le-am avut cu Sibiul şi cu Asesoftul, am primit o grămadă de felicitări de la oameni din afara judeţului pentru spiritul arătat, am demonstrat că Universitatea este un brand respectat în toată ţara", a spus Pintea.

Căpitanul Mihai Silvăşan s-a abţinut pe marginea acestui subiect, până după ce se va lua o decizie în acest sens:

"Şi eu mă simt ca făcând parte din familia Universităţii, deci nu cred că se va schimba ceva, cel puţin din punctul meu de vedere. Prefer să spun mai multe după ce se vor lua anumite decizii, să vedem dacă se va mai continua sau nu colaborarea. Cred şi sper sa se ia decizii benefice baschetului clujean în primul rand, nu decizii luate cu orgolii sau cu ambiţii personale".

Referitor la partida din finala mică a ligii naţionale de baschet masculin, tehnicianul "studenţilor" a mărturisit că îşi doreşte medalia de bronz, chair dacă pentru el personal nu este mulţumitoare această performanţă "Venim după un meci mai puţin reuşit la Târgu Mureş. Sincer, am încercat şi eu să caut explicaţii în mine şi nu prea le-am găsit, pur şi simplu Mureşul au fost echipa mai bună. Noi parcă am fost tot timpul cu o secundă sau două în întârziere în orice făceam. Însă, din fericire, avem şansa să ne luam revanşa, mâine sper să fie un meci mult mai reuşit din partea noastră şi să învingem. Cu siguranţă nu o să cedăm seria, ne dorim să luăm medalia de bronz şi sper eu să reuşim, chiar dacă e foarte greu. Nu pot vorbi în numele întregii organizaţii, însă pentru mine un loc trei oricum nu este mulţumitor, eu tot timpul am aşteptări mari. Chiar dacă la începutul sezonului nimeni nu ne dădea foarte multe şanse să jucăm finala, eu am crezut tot timpul că se poate şi, ca dovadă, am şi fost foarte aproape să reuşim. Din păcate, nişte greşeli ale noastre pe finalul meciului patru cu Asesoft s-au făcut simţite. Se poate spune că am acumulat oboseală, însă aceasta nu este o scuză. La nivelul ăsta, când joci semifinala şi eşti la un pas de finală, joci din adrenalină, cu sufletul, nu simţi oboseala. Obosiţi sunt şi ei, la urma urmei".

În primul meci BC Mureş Tâgu - Mureş s-a impus categoric în faţa celor de la Universitatea, cu scorul de 91 la 69.

Finala mică se desfăşoară după sistemul cel mai bun din trei meciuri.

Partida  cu numărul doi, din finala mică a ligii naţionale de baschet masculin, "U" Mobitelco BT Cluj - Napoca - BC Mureş Târgu - Mureş, se va disputa miercuri 4 iunie 2014, în Sala Sporturilor "Horia Demian" din Cluj - Napoca, cu începere de la ora 20.00.

Comenteaza