Planuri uriaşe la baschet. "Nu ţintim mai jos de finală"

Planuri uriaşe la baschet.
ZIUA de CLUJ a realizat un interviu eveniment cu Nicolae Tarcea, vicepreşedintele clubului de baschet masculin clujean care a ratat de puţin finala în acest sezon.

"U" Mobitelco a fost anul acesta la un coş de trei puncte de finală. Nu mai jucase în ultimul act al campionatului din 2011, când a şi câştigat titlul. Din vară, lucrurile se schimbă şi nici măcar nu se ştie cum se va numit echipa. Denumirea Mobitelco iese din titulatură, odată cu acest sponsor, iar "U" ar putea de asemenea să dispară, dacă formaţia Clubului Sportiv Universitatea va promova în primul eşalon.

ZIUA de CLUJ vă propune un interviu cu Nicolae Tarcea, vicepreşedintele clubului şi director adjunct al Băncii Transilvania, care va fi principalul sponsor al echipei. 

 

- Cum se va numi echipa din sezonul viitor?

- Noi ne-am gândit să iniţiem o întâlnire cu conducerea clubului Universitatea, să vedem dacă va mai fi posibil să păstrăm denumirea actuală. Noi am fi dorit ca denumirea din campionatul următor să fie ”U” Banca Transilvania. Acum, dacă se va putea menţine denumirea vom vedea, dacă nu, vom ajunge la o înţelegere cu Universitatea şi vom schimba ce va trebui schimbat. Nu ştim. E prematur să spunem ceva. În primul rând pentru că nu ştim dacă vor promova şi în al doilea rând să vedem dacă Universitatea e dispusă să menţină vechiul contract, potrivit căruia noi folosim numele. Există o înţelegere anuală pe această temă. S-ar putea să nu mai fie prelungit, dar nu ştim încă.

 -Veţi căuta şi alţi sponsori la echip,ă pentru a creşte investiţiile, având în vedere faptul că sponsorul Mobitelco s-a retras?

-Un sponsor mare nu va căuta probabil nimeni. Sponsori mai mici la echipă au fost tot timpul, pentru că sunt multe lucruri care încă mai au sistemul acela de barter, în care unii dau apă, alţii nu ştiu ce.

 - Ce jucători veţi păstra din actualul lot?

- E un pic prematur, plus că nu e chiar problema noastră. Noi suntem mai degrabă finanţatori decât manageri sportivi. Nu spun că nu ne gândim că poate unu-doi din jucătorii actuali nu vor rămâne. Depinde.

 - Veţi continua cu antrenorul Dorin Pintea pe banca tehnică?

- Într-un procent foarte mare, da, pentru că discuţia de anul trecut, cu Pintea, când l-am numit antrenor principal, a fost că noi să îi dăm un răgaz de trei ani să formeze o echipă serioasă, adevărată şi dacă se poate şi cu o pondere mai mare de români. Şi atunci am zis că nu se poate rezolva într-un an de zile. De aceea discuţia noastră cu el anul trecut a fost că are trei ani pentru a dovedi că poate să pregătească o echipă bună.

 - Ce obiectiv va avea echipa pentru sezonul viitor?

- Clar, pentru sezonul viitor ne dorim să jucăm finala. Şi anul acesta a fost bine. Spun fără rezerve că suntem mulţumiţi. Practic, accederea în finală a fost la un coş, în meciul patru. Am fost foarte aproape şi la anul clar nu ţintim mai jos de finală.

 

Comenteaza