Plecări anunţate la “U” Mobitelco: Dykes şi Krstanovic părăsesc Clujul

 Plecări anunţate la “U” Mobitelco: Dykes şi Krstanovic părăsesc Clujul
Americanul Kyndall Dykes şi sârbul Zoran Krstanovic au doar şanse teoretice să mai continue la “U” Mobitelco în sezonul viitor.

Aventura la Cluj a doi dintre baschetbaliştii exponenţiali ai formaţiei "U" Mobitelco este pe punctul de a lua sfârşit. Nici viitorul celorlalţi jucători străini sosiţi de-a lungul stagiunii nu este mai clar, situaţia lor urmând a fi lămurită săptămânile următoare.

"U" Mobitelco a încheiat în genunchi un sezon în care şi-a propus să-şi apere titlul câştigat anul trecut, clasându-se abia pe locul 4. Practic, vacanţa a sosit mai repede decât s-ar fi aşteptat jucătorii şi staff-ul tehnic, dar nici unii, nici ceilalţi nu pot confirma dacă vor continua sau nu în "alb-negru". ZIUA de CLUJ a încercat să stea de vorbă cu preşedintele executiv al clubului, Mircea Cristescu, însă acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei. Oricum, este clar că vor urma mişcări de trupe, în tentativa reeditării celei mai recente performanţe, dar rămâne de văzut cum va arăta noua formulă. Iar asta deoarece, foarte probabil, doi dintre dintre baschetbaliştii providenţiali ai echipei, Kyndall Dykes, respectiv Zoran Krstanovic, vor deschide lista plecărilor de la "U" Mobitelco. Sosit în iarna lui 2010 la Cluj, primul s-a integrat extrem de repede în sistemul gândit de Marcel Ţenter şi a devenit unul dintre favoriţii tribunei.

De altfel, el s-a remarcat în ediţia trecută cu o medie de 20,1 puncte marcate pe meci, 6,1 recuperări, 3,0 pase decisive şi un indice al eficienţei de 21,6. La puţin timp după ce a devenit campion în România el a fost convins să-şi prelungească înţelegerea pentru încă un sezon, dar vestea potrivit căreia ar fi fost monitorizat de reprezentanţii unor cluburi din NBA l-ar putea întoarce din drum. Lucrurile stau diferit în cazul colegului său sârb. Zoran Krstanovic a fost pe punctul să-şi încheie conturile cu clubul încă din vara trecută, la puţin timp după ce a devenit campion cu "U" Mobitelco, însă a fost ademenit cu un nou contract generos, ceea ce este exclus să se mai întâmple de această dată. Cum nici ceilalţi stranieri, Jerome Lagrange, Vladimir Mijovic şi Phillip Jones, nu au rupt gura târgului, în vreme ce David Lawrence a fost deja trimis acasă, în Statele Unite, după ce a fost implicat într-un nou scandal de dopaj, este foarte probabil ca oficialii clujeni să renunţe cel puţin la unul dintre ei.

Tehnicianul Marcel Ţenter s-a rezumat să declare că situaţia echipei va fi lămurită peste aproximativ două săptămâni. "E prea devreme să vorbim despre acest aspect, încă nu e stabilit fundamental ce va fi, deşi ştim că toată lumea îşi doreşte să afle ce va urma. E normal să-ţi doreşti să ţii jucătorii, dar trebuie să şi poţi. Peste două săptămâni vom cunoaşte mai multe detalii", a reacţionat antrenorul. Divizia A la baschet masculin se va relua abia la toamnă.

Mesajul lui Dykes: "Nu ştiu ce voi face sezonul viitor"

Americanul Kyndall Dykes nu îşi cunoaşte viitoarea destinaţie, dar le promite fanilor că îi va ţine la curent în acest sens. "Nu ştiu ce voi face sezonul viitor. Momentan mă relaxez şi chiar nu sunt îngrijorat în privinţa baschetului, dar când voi afla unde voi merge, voi anunţa pe toată lumea", a anunţat baschetbalistul prin intermediul unei reţele de socializare.

(D.S.)

 

 

Etichete
Comenteaza