Ponor, Muntean și Drăgulescu, medalii de aur la Campionatul Naţional de Gimnastică de la Cluj

Ponor, Muntean și Drăgulescu, medalii de aur la Campionatul Naţional de Gimnastică de la Cluj
Campionatul Naţional de Gimnastică, desfăşurat la Cluj, s-a încheiat cu finalele pe aparate, iar Cătălina Ponor, Andrei Muntean şi Marian Drăgulescu au cucerit câte două medalii de aur.

În concursurile feminine, întreaga atenţie a fost pe duelul dintre Cătălina Ponor şi Larisa Iordache, în contextul în care cele două sportive se află într-o luptă directă pentru locul disponibil al gimnasticii feminine la Jocurile Olimpice de la Rio (5-21 august).

Cele două mari sportive ale României au fost concurente doar în finala de la bârnă. La paralele nu a participat Cătălina Ponor, în timp ce la sol s-a retras Larisa Iordache, după ce a acuzat ceva probleme medicale, în urma evoluţiei în finala de la paralele.

În finala de la bârnă, victoria a fost obţinută de Cătălina Ponor, care a fost notată cu 15.166, faţă de Larisa Iordache, care a încheiat concursul cu 14.433. Situaţia a fost total inversă faţă de calificări, unde Larisa a intrat în finală de pe prima poziţie cu 15.100, iar Cătălina - 14.366.

Până la desfăşurarea finalei de la bârnă, Iordache a cucerit medalia de aur la paralele cu 13.800. Ponor şi-a dublat medalia de aur în finala de la sol, unde a a avut o execuţie notată cu 15.000. A patra medalie de aur a zilei a fost cucerită de Denisa Golgotă, la sărituri.

La masculin, Marian Drăgulescu şi-a reconfirmat valoarea la cele două aparate la care speră să cucerească medalii şi la Jocurile Olimpice, adică la sărituri şi sol, unde a obţinut două medalii de aur.

Andrei Muntean a cucerit două medale de aur la inele şi paralele, la acest aparat fiind notat cu 15.500. Cristian Băţagă a devenit campion naţional la cal cu mânere - 14:350, iar Andrei Groza a câştigat la bară fixă.

Comenteaza