Potop peste turci: CFR vine cu un punct mare de la Istanbul VIDEO

Potop peste turci: CFR vine cu un punct mare de la Istanbul VIDEO
În zece oameni încă din minutul 28, CFR a obţinut o remiză preţioasă pe terenul lui Galatasaray şi poate spera la calificarea în primăvara Ligii Campionilor.

Clujenii au deschis scorul după un autogol al turcilor, dar s-au văzut egalaţi în partea a doua a meciului. Mario Felgueiras a parat un penalty, CFR a jucat mai mult de o oră în inferioritate numerică, dar remiza îi permite să se gândească la optimile Ligii Campionilor.

Vezi aici meciul în format live text

Învinşi în campionat de Viitorul Constanţa şi ieşiţi din lupta pentru titlu, clujenii încercau să se revanşeze în Europa. Adversara? Galatasaray Istanbul, campioana Turciei şi liderul la zi al Superligii. Stadion - Turktelekom Arena, 50.000 de spectatori. Pentru ambele echipe e un meci decisiv în privinţa viitorului european, iar pentru Andone e ultima prezenţă pe banca tehnică. Ploaia tornenţială a udat serios terenul, suprafaţa aduce aminte de terenurile Diviziei A de la începutul anilor 2000. Turcii încep tare, se năpustesc în atac de la primul fluier şi nu ţin cont de condiţii, iar CFR-ul face ce ştie mai bine, stă la cutie şi aşteaptă să lovească pe contre. Tactică previzibilă de ambele părţi, dar şansa e de partea românilor de această dată. Selcuk trage tare şi îl întinde pentru prima dată pe Felgueiras, Bulut simulează apoi un fault, dar nu îl impresionează pe centralul italian. Ploaia continuă să cadă pe arena ultra-modernă, apa bălteşte , iar mingea refuză să mai circule. Turcii şi românii duc o luptă oarbă pentru a-şi menţine echilibrul, plictisul pune stăpânire pe meci, dar în tot acest peisaj apare Camora cu o centrare neaşteaptată din partea stângă. Mingea merge direct la ţintă, la Kapetanos, grecul deviază, mingea ricoşează în fundaşul Nounkeu şi intră în poartă. Start perfect pentru CFR, echipă care se zbate în Liga I şi pierde cu nou-promovate. Aguiregarray primeşte aiurea un galben pentru proteste. E gata să sară la gâtul lui Felipe Melo, rivalul brazilian de la centrul terenului. Tagliamento intervine şi îi avertizează, dar argentinianul îşi pierde capul, faulteză stupid după doar trei minute şi pleacă la vestiare (30). Sepsi trezeşte la viaţă şi tribunele cu un henţ în propriul careu, dar Felgueiras apără incredibil şutul lui Melo (35).

E pauză, Andone dă din nou indicaţii şi îşi cheamă toţi oamenii în apărare. Continuă cu aceeaşi tactică, deşi terenul e impracticabil. Bastos rămâne avansat, dar cu toată viteza sa tot nu poate controla mingea, iar turcii recuperează rapid.


Galatasaray pune stăpânire totală pe meci, atacă ca o fiară rănită. E o asemănare teribilă între formaţia lui Terim şi naţionala Turciei din ultimii ani, au acelaşi spirit, nu renunţă niciodată. Presează tot mai mult, dar Felgueiras încă rezistă. Jucătorii de câmp, însă, cad pe capete. Bastos abia mai respiră, e şi schimbat de Andone. Mijlocul CFR-ului nu mai există, Cadu bubuie mingile în faţă. Banca clujeană cere concentrare, dar pe teren e haos, iar turcii nu au milă.

Felgueiras a sclipit, a fost un înger păzitor, dar până la urmă greşeşte şi el; iese aiurea pe o centrare, iar Burak face 1-1. Stadionul freamătă din nou, recordul de decibeli de la rivala Besiktaş e gata să cadă.


Clujenii rezistă, Tagliamento fluieră finalul, iar CFR visează încă la optimi. Următoarele jocuri în Ligă sunt pe teren propriu, cu Galatasaray şi cu Sporting Braga.

Galatasaray - CFR Cluj 1-1 (0-1)

A marcat: Burak (76) / Nounkeu (19, autogol)

Stadion: Turk Telekom, Spectatori: 50.000

Galatasaray: Muslera - Eboue (Sabri, 68), Nounkeu, Semih Kaya, Riera - Hamit Altintop ( Burak Yilmaz, 40), Selçuk İnan, Melo, Amrabat - Umut Bulut, Elmander (Colak, 42)
Antrenor: Fatih Terim

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi (Rada, 52)- Godemeche, Aguirregaray - Luis Alberto, Bastos (Nicoară, 71), Camora - Kapetanos (Mureşan, 78)

Antrenor: Ioan Andone

 Cartonaşe galbene: Bulut (14), Amrabat (25), Melo (31), Sabri (72) / Aguirregaray (25, 28), Bastos (38)

Aguirregaray, Bastos

Eliminat: Aguirregaray (28)

Au arbitrat: Paolo Tagliavento - Mauro Tonolini, Lorenzo Manganelli (toţi din Italia)

 

Comenteaza