Premiat de Academia Română şi de Uniunea Scriitorilor, le cere rectorilor de universităţi din Cluj ajutorul pentru "U"

Premiat de Academia Română şi de Uniunea Scriitorilor, le cere rectorilor de universităţi din Cluj ajutorul pentru
Unul dintre cei mai vechi suporteri ai Universităţii Cluj, Mircea Tomuş, le transmite rectorilor universităţilor clujene o petiţie, pe care acum aşteaptă să o semneze suporterii "U".

"Dragi suporteri ai lui "U",

Echipa noastră dragă este în pericol de a fi strămutată din Cluj, locul ei firesc, sau și mai rău: de a fi desființată. Soluția găsirii unui investitor cu bani, după regula regimul capitalist-liberal în care ne aflăm, este destul de nesigură și prea puțin promițătoare. Să ne gândim doar la ultima experiență de acest fel. Am îndrăznit să conturăm altă soluție, care să reimplanteze echipa în mediul universitar și care a beneficiat de acordul mai multor suporteri. În acest sens, ne-am adresat, printr-o scrisoare deschisă, rectorilor tuturor universităților clujene, explicându-le motivele acestui demers și invitându-i să acționeze în acest sens. Invităm pe toți cei interesați să cunoască acest proiect să-l consulte în arhiva site-ului ucluj.ro, la capitolul editoriale, iar pe cei doritori să se alăture acestui demers să-și exprime acordul printr-un mesaj adresat aceluiași site.
Cu mulțumiri,
Mircea Tomuș".

Aşa arată petiţia transmisă de Tomuş suporterilor, care poate fi semnată aici. Tomuş a primit de-a lungul anilor premiul Academiei Române, al Asociaţiei Scriitorilor din Cluj-Napoca, precum şi cel al Uniunii Scriitorilor din România.

Etichete
Comenteaza