Foto Premieră națională la Cluj-Napoca: Traseu de caiac accesibilizat pentru persoane nevăzătoare

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă că a fost lansat un traseu de caiac pentru persoanele nevăzătoare, care pot vâsli singure, fiind ghidate de sunete emise din boxe amplasate în zona lacului din Gheorgheni. El adaugă că această premieră naţională are loc în cadrul Săptămânii Europene a Sportului.

"Săptămâna Europeană a Sportului (23-30 septembrie) este dedicată tuturor, indiferent de condiție sau vârstă!! Astăzi am participat la lansarea traseului de caiac accesibilizat pentru persoanele nevăzătoare, prin care acestea vor putea vâsli singure, ghidate de sunetele emise din boxele special amplasate în proximitatea lacului din Gheorgheni.

Asociația Caiac SMile împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca vin cu această premieră cu ocazia activităților desfășurate în timpul Săptămânii Europene a Sportului, care se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 23-30 septembrie, sub motto-ul #BEACTIVE.

În cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” sunt organizate (în perioada august - octombrie) o serie de activități sportive dedicate persoanelor cu dizabilități: caiac adaptat, pe Lacul Gheorgheni și pe Lacul Chios; baschet în Baza Sportivă Gheorgheni; tenis de masă la Clubul Sportiv Lamont și tenis de câmp la Winners Sports Club. Datorită acestui proiect, tinerii cu diferite deficiențe și dizabilități, cei proveniți din casele de copii sau din medii defavorizate din Cluj au posibilitatea să facă sport, săptămânal, alături de voluntarii Caiac SMile", a declarat edilul Emil Boc. 

„Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” organizat de Asociația Club sportiv Caiac SMile este finanțat de Primăria și Consiliul local al Municipiul Cluj-Napoca cu 30.000 lei.

Comenteaza