Președintele "U" Cluj a lămurit problema salariilor / La ce sumă se ridică cel mai mare

Președintele "U" Cluj a lămurit problema salariilor / La ce sumă se ridică cel mai mare

În presă s-a vorbit despre salariile mari pe care le-ar încasa jucătorii Universității Cluj, însă Chipciu și Nistor au transmis că nici vorbă de așa ceva. Președintele lui "U" Cluj a lămurit situația cu bugetul clubului și salariile. 

După ce Universitatea Cluj a pierdut dramatic barajul de Conference League cu Universitatea Craiova, la finalul partidei, jucătorii cu „greutate” din vestiarul „șepcilor roșii”, printre care Dan Nistor și Alex Chipciu, și-au vărsat amarul înfrângerii pe presă, care ar fi prezentat eronat faptul că încasează bani grei de la cubul clujean.

Tocmai de aceea, președintele Radu Constanțea a dorit să lămurească aspectele legate de bugetul clubului Universitatea cluj și salariile jucătorilor.

„Bugetul nostru a fost în anul acesta undeva în zona locurilor 7-9. Cred că și sezonul viitor va fi la fel. Există o discrepanță foarte mare în ceea ce privește bugetul față de primele șase echipe care s-au calificat în play-off.

Dar sperăm să reușim în această vară să facem unele transferuri care să ne permită să ne luptăm la play-off în campionatul următor”, a declarat Radu Constantea într-o intervenție la FANATIK SUPERLIGA, transmite fanatik.ro.

”Niciun salariu nu a depășit suma de 12.000 de euro lunar”

Bugetul ”U” Cluj, cu tot cu Academie, în acest sezon s-ar ridica undeva la 6 milioane de euro, a mai transmis președintele clubului, Radu  Constantea. În ce privește salariile lunare, acestea nu se ridică la 18-20 de mii de euro. 

”Aceste lucruri se pot vedea și pe cifrele pe care le-au prezentat cluburile la licențiere, cifre care sunt publice. La nivel de salarizare pe anul 2023 cred că suntem undeva pe locul 8 sau 9. Nu aș vrea acum să divulg salariile. Dar pot să vă spun că niciun salariu nu a depășit suma de 12.000 de euro lunar”, a lămurit problema Radu Constantea.

2,45 milioane de euro pentru "U" Cluj, de la bugetul local

Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca vor aloca fonduri nerambursabile pentru activităţi sportive, aferente anului 2024, în valoare totală de 21,8 milioane de lei. Dintre toate asociațiile ce vor fi remunerate, secția de fotbal a „Șepcilor Roșii” va beneficia de cea mai mare sumă, 12,2 milioane de lei, echivalentul a 2,45 milioane de euro, fiind cea mai mare alocare financiară primită vreodată de U Cluj.

Comenteaza