Președintele Universității Cluj răspunde insinuărilor venite dinspre Rapid: "Am rămas neplăcut surprins"

Președintele Universității Cluj răspunde insinuărilor venite dinspre Rapid: "Am rămas neplăcut surprins"
| Foto: FC Universitatea Cluj

Radu Constantea a oferit replica în urma mesajului transmis de patronul formației din capitală, Dan Șucu.

Într-un mesaj venit ca răspuns la acuzațiile finanțatorului de la FCSB, principalul acționar al Rapidului a insinuat că Universitatea Cluj nu și-ar fi apărat corect șansele în meciul contra liderului, având în vedere relația dintre Dan Nistor, cel care a ratat un penalty și antrenorul celor de la FCSB, Mihai Pintilii.

Mai mult, Șucu a ținut să critice și modul de organizare al clubului clujean și, indirect, pe președintele Universității Cluj. Cel vizat, Radu Constantea, a răspuns insinuărilor venite din Giulești, pe care le-a catalogat drept surprinzătoare.

"Am rămas neplăcut surprins de declarația domnului Șucu. Aveam o părere bună despre el și am salutat intrarea în fotbal a unui om de afaceri ca dânsul. Nu am înțeles de ce a făcut această insinuare și a folosit numele lui Dan Nistor, al clubului nostru și ne-a făcut anumite caracterizări într-un război care nu are nicio legătură cu clubul nostru.

Lui Dan Nistor nu avem ce să îi reproșăm. Am înțeles că trebuie să îi cerem socoteală. Noi suntem un club de drept privat, nu unul deținut de Primăria Cluj-Napoca. Avem o finanțare neramursabilă de la Consiliul Local, care nu depășește 30-31% din buget. În rest, avem venituri din contracte de sponsorizare, ticketing, drepturi TV, cum are și Rapid.

Avem un număr important de sponsori, pe care Rapid nu îi are. Așa că nu aș spune că Universitatea Cluj nu e un club modern. Eu sunt de 8 ani la acest club, până în Liga 1 am fost voluntar și acum primesc 100 de lei pe lună. Fac asta din pasiune și cred că am construit un club sănătos.

Așteptăm și noi un investitor, la fel cum are Rapid. Nu am înțeles atacul domnului Șucu, noi nu am comentat niciodată la adresa vreunui club, nu ne-am întrebat dacă și Rapid a avut legături politice de când a început acest proiect. Cred că nu își avea rostul această analiză a domniei sale", a spus Radu Constantea pentru Prosport.

"Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu “omenia” este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe întrebarea “Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la “U” Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci”?

De asemenea, daca aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații. Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns.

Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor", e mesajul publicat de principalul acționar al Rapidului, Dan Șucu.

Comenteaza