Primăria Turda, ameninţată cu tribunalul de un fost jucător al Arieşului

Primăria Turda, ameninţată cu tribunalul de un fost jucător al Arieşului
Cătălin Bucur, fost mijlocaş al turdenilor, intenţionează să acţioneze în instanţă primăria municipiului pentru a-şi recupera drepturile financiare.

Fostul jucător al Arieşului, Cătălin Bucur, ajuns între timp la UTA Arad, a dezvăluit, pentru ZIUA de CLUJ, faptul că fostul său club îi datorează aproximativ 30.000 de lei, reprezentând salarii şi prime de joc. El a renunţat la o parte din bani pentru a semna cu "Bătrâna doamnă", însă spune că Primăria Turda, principalul sponsor al "alb-roşiilor", este direct responsabilă pentru situaţia sa.

Arieşul Turda, formaţia care în 1961 câştiga Cupa României într-o finală finală de pomină cu Rapid Bucureşti (2-1), este de acum istorie. Datoriile acumulate au produs inevitabilul, iar echipa s-a desfiinţat în această iarnă. I-a luat locul FCM, care din acest retur va activa în Liga a III-a ca urmare a mutării Unirii Floreşti la Turda, însă foştii jucători ai Arieşului nu îi prevăd nici pe departe un viitor strălucit. Mai mult, Cătălin Bucur, unul dintre fotbaliştii emblematici ai "vulturilor" în ultimul an şi jumătate, a explicat cum s-a ajuns la colaps.

Totodată, el a dezvăluit că intenţionează să acţioneze în instanţă primăria municipiului, principalul susţinător financiar al fostului club, în speranţa că îşi va recupera restanţele financiare. "S-au adus jucători cu salarii mari, iar cei de acolo nu s-au încadrat în sumele respective. În returul campionatului trecut ni s-a spus că vom fi cu banii la zi dacă nu vom pierde cu Petrolul Ploieşti. A venit meciul, am obţinut un rezultat de egalitate (1-1 - n. red.), dar nu s-a întâmplat nimic. S-au acumulat datorii, iar astfel s-a ajuns la desfiinţarea echipei. Eu aveam de primit cam 300 de milioane de lei vechi, am negociat, am mai lăsat din sumă, doar ca să mă lase să plec. Să mă scuze domnul primar (Tudor Ştefănie - n. red.), dar să nu uite că am stat departe de familii şi ne-am făcut datoria pentru club. Poate voi da în judecată Primăria Turda, pentru că mai sunt şi alţi jucători în situaţia asta. Ne vom lua un avocat şi ne vom căuta dreptatea pe cale juridică. Nu cred că noua echipă din Turda va reuşi să aducă jucători de calitate, îi prevăd un viitor sumbru. Personal, îmi pare rău de domnul Blasiu (Virgil Blasiu, fostul preşedinte al Arieşului - n. red.), care este un om extraordinar, dar acum are probleme de sănătate", a dezvăluit Bucur.

De cealaltă parte, primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, a evitat să comenteze prea mult poziţia fotbalistului, însă a subliniat că instituţia şi-a respectat mereu obligaţiile faţă de club. Suma cu care primăria a sprijinit lunar Arieşul Turda a fost de 83.000 de lei, conform celor spuse de către edil. "Este democraţie şi fiecare jucător se poate adresa oricui dacă aşa consideră de cuviinţă sau dacă aşa este îndrumat. Aşa cum am mai spus, noi suntem doar un partener de finanţare şi ne-am respectat mereu promisiunile faţă de club. Chiar le-am explicat jucătorilor cu ocazia ultimei noastre întâlniri că mai mult de atât nu putem face. Îmi pare rău că echipa a ajuns în situaţia asta, deoarece îmi place sportul, am jucat fotbal şi ştiu cum e", a replicat edilul din Turda. În schimb, Adrian Stan, cel care a ocupat funcţia de director executiv al FC Arieşul, nu a putut fi contactat.

 

 

Etichete
Comenteaza