Primul examen pentru “Ando”: CFR, în cuşca cu “lupi”

Primul examen pentru “Ando”: CFR, în cuşca cu “lupi”
Ioan Andone redebutează astăzi pe banca tehnică a CFR-ului cu un meci în fieful revelaţiei ultimelor două etape, Petrolul Ploieşti.

Vinerea Mare coincide cu prima partidă oficială a "Fălcosului" după revenirea la cârma CFR-ului. Misiunea "feroviarilor" nu se anunţă sub nici o formă una facilă, înregimentarea tehnicianului Gheorghe Mulţescu echivalând cu două victorii extrem de importante pentru "Lupii Galbeni", contra FC Braşov, respectiv Dinamo. Întâlnirea, care începe la ora 20:30, va fi transmisă în direct de postul Digi Sport 1 şi în format live-text pe site-ul ziuadecj.ro.

Reîntors la CFR cu ambiţia cuceririi unui nou titlu după cel din 2008, Ioan Andone se află astăzi în faţa momentului adevărului. Iar asta şi pentru că, în eventualitatea unei victorii, coroborată cu un joc fericit al celorlalte rezultate, "alb-vişiniii" au şansa să se desprindă decisiv în vârful Ligii I. Victoria Petrolului în Ştefan cel Mare l-a pus în gardă pe "Ando", care a avut numai cuvinte de laudă la adresa fostului său coechipier din perioada Dinamo, Gheorghe Mulţescu, cel care săptămâna trecută a consemnat surpriza rundei tocmai în fieful "alb-roşiilor" (1-3). "Petrolul Ploieşti are câţiva jucători foarte buni. Unul este Mustivar, un fotbalist foarte bun care a fost refuzat de Universitatea Cluj. De la venirea lui Mulţescu jocul Petrolului s-a schimbat mult în bine, este o echipă care duce acum mult mai mulţi jucători în atac, joacă din entuziasm. Are forţa ofensivă, i-am văzut, am făcut analiza meciurilor cu Braşov şi Dinamo. Mulţescu mi-a fost coleg, era căpitan la Dinamo, era un fotbalist excepţional şi este şi un antrenor bun. Avem soluţii şi la mijlocul terenului, chiar dacă ne lipseşte Peralta", a subliniat "Fălcosul".

El consideră că principala contracandidată la titlu a formaţiei sale este Rapid, cel puţin după ultimele evoluţii ale acesteia, iar îndeplinirea obiectivului este la mâna elevilor săi. "Principala noastră contracandidată la titlu este Rapidul, după ceea ce joacă. Am văzut şi Rapid cu Vaslui ieri (miercuri - n. red.), a fost meciul anului. A fost un ritm extraordinar şi dacă s-ar juca aşa fiecare meci în Liga I, ne-am califica la campionate europene şi mondiale. A fost un joc de excepţie, după părerea mea. În iarnă e cel mai bine să schimbi un antrenor, dacă vrei să schimbi. Atunci ai timp să faci ce doreşti, să faci echipa. Eu am preluat din mers acum. Trebuie să facem 23 de puncte şi nimeni nu ne poate ajunge, e matematică simplă. De aceea trebuie să ne gândim doar la noi. Campionatul s-a echilibrat foarte mult pentru că echipele din subsol s-au întărit foarte mult, au făcut şi o pregătire foarte bună", a afirmat Andone, care a precizat că va miza inclusiv pe fotbaliştii care în "era" Jorge Costa au evoluat mai puţin. "Voi da şanse şi altor jucători, cărora fostul antrenor nu le-a dat. De Zerbi este un fotbalist foarte bun, are experienţă, are calitate, el joacă cel mai bine în zona centrală. Trebuie jucat în centru, să beneficiezi de calitatea sa, de o pasă genială, de şutul său de la distanţă. Este unul dintre cei mai buni fotbalişti care activează în România, mie îmi place foarte mult de el", a conchis antrenorul CFR-ului. El nu îi va avea la dispoziţie pe fundaşii Vasile Maftei şi Felice Piccolo şi pe mijlocaşul Sixto Peralta, toţi trei suspendaţi, în timp ce atacantul grec Pantelis Kapetanos este nerefăcut după accidentarea suferită în meciul cu Oţelul Galaţi şi va fi menajat.

Merge să vadă Universitatea

Ioan Andone a declarat că va urmări din tribunele Cluj Arena partida pe care rivala Universitatea o va disputa luni cu Gaz Metan Mediaş, iar pe această cale a ironizat starea precară a gazonului. "Voi merge poate la meciul lui «U» Cluj cu Gaz Metan, vom juca şi noi acolo şi am înţeles că au un teren foarte bun, masă de biliard; am văzut şi la televizor, este excepţional", a spus Andone.

 

 

Comenteaza