Primul test "montan" pentru "U": Ce jucători testează Ganea în Poiana Braşov

Primul test
Universitatea Cluj a disputant primul amical din stagiul de pregătire, câştigat fără probleme în faţa unei echipe din Liga a IV-a. Golurile au fost marcate de trei jucători noi, aflaţi în teste.

Universitatea se pregăteşte intens în aceste zile, deşi "studenţii" nu ştiu încă în ce eşalon vor evolua în sezonul viitor. Ionel Ganea a programat un test după trei zile de antrenamente în Poiana Braşov, câştigat de echipa sa cu scorul de 4-0, contra unui adversar din liga a IV-a, FC Zărneşti. Antrenorul a mizat în partida de miercuri seara pe o serie de fotbalişti aflaţi în probe.

Golurile clujenilor în partida de miercuri au fost marcate de Pape Diakhate, Ezequiel Manzano şi Ionuţ Târnăcop, plus un autogol al "gazdelor". Fotbaliştii care au înscris sunt nume mai puţin cunoscute pentru fanii Universităţii. Dintre ele, Pape Diakhate are CV-ul cel mai stufos. Senegalezul în vârstă de 25 de ani a venit în Europa în urmă cu trei ani, fiind transferat de AC Fiorentina. Nu a reuşit, însă, să se impună la gruparea toscană, astfel că a fost împrumutat în Belgia, la Eupen, formaţie pentru care a bifat 12 prezenţe în sezonul trecut. Mijlocaşul defensiv are şanse mari să fie reţinut în lot şi să facă deplasarea în cantonamentul din Austria, mai ales dacă echipa va primi licenţa pentru Liga I. Manzano este un fundaş argentinian, cu paşaport italian. În vârstă de 25 de ani, sud-americanul a evoluat ultima dată în ţara natală, la Central Norte. Celălalt marcator al "studenţilor", Ionuţ Târnăcop, a strâns mai multe prezenţe în Liga I pentru Sportul Studenţesc, reuşind să marcheze inclusiv împotriva CFR-ului, într-un meci disputat în Gruia, acum trei ani, şi pierdut de "studenţi" cu 1-6. Ultima dată, mijlocaşul de bandă a evoluat pentru FC Bihor. Sub comanda lui Ganea se mai antrenează şi un mijlocaş turc, Ersan, care a evoluat ultima dată pentru Borussia II Dortmund. În partida de miercuri a debutat pentru "U" şi portarul Emilian Dolha, practic cel mai important transfer al "Şepcilor roşii" din această vară. În lotul deplasat şi-au făcut loc şi şase jucători care nu au depăşit vârsta junioratului, la care se adaugă alţi doi fotbalişti tineri, formaţi de „U", Lorant Kovacs şi Rareş Takacs, care au prins în retur câte o prezenţă ca titulari.

Antrenorul Ionel Ganea s-a declarat mulţumit de evoluţia jucătorilor săi, dar şi de modul în care a decurs cantonamentul de la Poiana Braşov până acum. "Avem condiţii foarte bune aici, totul este în regulă. Vreau să-i mulţumesc şi domnului Mărginean (Ioan Mărginean - n.red) pentru eforturile pe care le face conducerea clubului. Nu ştiu câţi jucători vor mai veni, dar vom mai face transferuri. A fost un test bun, cel cu Zărneştiul, după trei zile de antrenamente",a spus Ionel Ganea. Echipa clujeană va sta în cantonamentul de la Poiana Braşov până pe 4 iulie, după care, în cazul în care va obţine un răspuns favorabil la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS), va pleca într-un alt stagiu de pregătire, în Austria.

Etichete
Comenteaza