Primul verdict după “U” – CFR. Variante posibile

Primul verdict după “U” – CFR. Variante posibile
Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal urmează să analizeze mâine incidentele de la derby, deşi exista posibilitatea ca aceasta să se întrunească azi, în regim de urgenţă.

Comisia va analiza raportul arbitrului şi al observatorilor partidei şi va oferi un prim verdict mâine. Indiferent de ce va spune Comisia de Disciplină, decizia luată poate fi atacată la Comisia de Recurs şi, nu în ultimul rând, cazul poate ajunge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Penalty-ul transformat de Ricardo Cadu şi bucuria manifestată ostentativ în faţa peluzei Universităţii au declanşat haosul pe Cluj Arena. Mircea Bornescu l-a îmbrâncit pe portughez, iar jucătorii celor două echipe s-au luat la îmbrânceli. Centralul Alexandru Tudor i-a eliminat pe cei doi, dar scandalul a luat amploare pe drumul spre vestiare, unde Cadu a fost lovit de Liviu Ciucă, masorul lui "U". În apărarea lui Cadu au sărit antrenorul Ioan Andone şi mai mulţi jucători ai CFR-ului, iar centralul Alexandru Tudor a luat decizia de a opri meciul, hotărâre considerată pripită de oficialii lui "U" Cluj. De cealaltă parte, CFR aşteaptă o victorie la "masa verde", considerând că "U" Cluj, clubul organizator, nu a respectat condiţiile necesare în ceea ce priveşte măsurile de ordine, poziţie transmisă prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul oficial.

Supervizorul partidei, Alexandru Boc, a spus că partida nu ar fi trebuit oprită şi că centralul Alexandru Tudor s-a pripit când a luat decizia de a pune capăt meciului. "Cei doi jucători care au primit cartonaşul roşu au fost sancţionaţi corect. Nu aveau voie să se îmbrâncească şi să creeze meleul care a dus la eliminarea lor. Până la întreruperea finală e cale lungă. Orice motiv ar avea arbitrul Alexandru Tudor, nu cred că e plauzibil. Explicaţia dată de Tudor la vestiare nu era una plauzibilă. I-am spus: «Ai grijă, îţi iei toată răspunderea». A spus că el nu riscă. A fost chemat şeful jandarmeriei în vestiar, observatorii, iar siguranţa era asigurată pentru toată lumea. A luat o hotărâre cam pripită", a declarat Sandu Boc la sporttotal.fm.

Cazul şi toate imaginile de la derby vor fi analizate mâine, în cadrul unei şedinţe de urgenţă a Comisiei de Disciplină. O variantă posibilă, dar puţin probabilă ar fi rejucarea meciului, însă programul extrem de aglomerat nu permite acest lucru decât după data de 20 mai, când este programată ultima etapă a sezonului. O altă variantă ar putea fi ca "U" Cluj să piardă partida cu 0-3, datorită problemelor organizatorice în privinţa siguranţei asigurate la ora jocului, iar o a treia variantă ar fi ca ambele formaţi să piardă cu 0-3, "U" din cauza problemelor organizatorice, iar CFR pentru gestul lui Cadu de după gol, care poate fi considerat "incitare la violenţă".

Orice măsură va lua Comisia de Disciplină, cele două părţi pot face recurs, iar după acesta ambele cluburi pot merge la TAS. Astfel, cazul este departe de a se fi încheiat.

 

Adebayor a luat trei etape pentru un gest asemănător cu al portughezului Cadu

16 septembrie 2009, Manchester City - Arsenal. În minutul 80, togolezul Adebayor marchează golul de 3-1 pentru City, pleacă "glonţ" şi se bucură în faţa fanilor lui Arsenal. La finalul jocului, acesta îşi cere scuze faţă de suporterii "tunarilor", dar Federaţia Engleză nu trece cu vederea incidentul şi îl suspendă trei etape, considerând că gestul său a fost "incitare la violenţă".

Incidente în returul campionatului trecut

CFR - "U" Cluj, 14 aprilie 2011. Haţegan fluieră finalul primei reprize, iar echipele pornesc spre vestiare. Florian Walter, patronul lui "U", trecut ca delegat pe foaia de joc, are un schimb de replici cu Alin Minteuan, antrenorul CFR-ului, şi totul se încheie cu un meleu şi îmbrânceli de ambele părţi. Centralul nu a luat nici un moment în discuţie posibilitatea de a suspenda partida.

 

 

Etichete
Comenteaza