Procesul de insolvenţă al FC „U", strămutat la Botoşani. Schimbarea administratorului judiciar, în "stand-by"

Procesul de insolvenţă al FC „U
Ziua de ieri a fost extrem de încărcată la Universitatea. Mai întâi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis smutarea procesului în Moldova, în timp ce creditorii au cerut înlocuirea din funcţie a Marietei Anastasescu.

Insolvenţa la „U" se mută tocmai în nordul Moldovei, asta au decis ieri magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Cererea de strămutare a fost depusă de administratorul special Ioan Mărginean şi a devenit executorie din momentul soluţionării ei la ICCJ, au precizat surse judiciare, pentru ZIUA de CLUJ. În schimb, creditorii clubului au mutat şi ei, cerând la Tribunalul Comercial Cluj înlocuirea din funcţie a administratorului judiciar Marieta Anastasescu. Instanţa nu a deliberat, însă, din cauza deciziei de strămutare.

Începând de ieri, toate speţele legate de procesul de insolvenţă al Universităţi Cluj vor fi judecate de Tribunalul Comercial Botoşani, aşa cum a decis ICCJ. Cererea de strămutare a procesului a fost depusă în vară de către administratorul special Ioan Mărginean, însă instanţa a deliberat abia ieri. Totuşi, la Cluj mai există o ultimă speţă importantă, solicitarea de înlocuire a administratorului judiciar al FC „U", Marieta Anastasescu. Cererea a fost depusă de unul dintre creditori, Scutul Negru, iar judecătorul sindic şi-a însuşit-o. Creditorii invocă managementul societăţii sub comanda lui Anastasescu, considerat deficitar şi în defavoarea clubului. Unul dintre motive e legat de solicitarea de deschidere a procedurii de faliment, depusă de cinci foşti jucători, pentru neplata drepturilor financiare, respectiv a primelor de obiectiv. Instanţa nu a deliberat, însă, ceea ce priveşte cererea de înlocuire a administratorului judiciar, din cauza deciziei de strămutare a procesului. „Se aşteaptă comunicarea din partea magistraţilor de la ICCJ, până atunci nu va exista nici o decizie pe acea cerere", au precizat surse judiciare. În schimb, Anastasescu a spune că o astfel de cerere de înlocuire poate fi soluţionată acum doar de Tribunalul Comercial Botoşani. „Procesul a fost strămutat la solicitarea administratorului special printr-o decizie a ICCJ, aşa că Tribunalul Comercial nu mai poate delibera pe o cerere de înlocuire, orice decizie ar fi lovită de nulitate", s-a limitat să spună Anastasescu.

Următorul termen în dosarul de insolvenţă al FC „U" se va judeca la finalul lunii noiembrie, la Botoşani. Clubul are datorii de 2,3 milioane de euro, asumate printr-un plan de reorganizare care a fost prelungit, recent, de la 36 la 48 de luni printr-o decizie a Tribunalului Comercial Cluj. Anastasescu, de la A&A Consultants IPURl l-a înlocuit în această vară pe Horia Ţiril, primul administrator judiciar al societăţii.

 

Etichete
Comenteaza