Prodan a mutat Universitatea la Buzău ca să înverşuneze suporterii. "A fost singura modalitate de a scoate în stradă galeria"

Prodan a mutat Universitatea la Buzău ca să înverşuneze suporterii.
Directorul executiv al Universităţii Cluj, Anamaria Prodan, recunoaşte pentru ziuadecj.ro că s-a folosit de suporteri în relaţia sa cu autorităţile din Cluj şi că s-a aşteptat ca aceştia să iasă în stradă pentru a pune presiuni.

Prodan a anunţat astăzi că a ajuns la un compromis cu autorităţile locale: alungată de pe Clujana, Universitatea se va antrena în Parcul Sportiv "Iuliu Haţieganu", unde vor locui şi jucătorii. Şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, permite accesul "U" pe Cluj Arena, "vedem cum vom rezolva cu chiria".

"În trei săptămâni ne-a promis Consiliul Local că încet-încet ne va ajuta cu tot ce se poate, ne-a cerut acest termen de trei săptămâni. Nu vreau să mă gândesc că nu s-ar putea face nimic, pentru că un prim-pas s-a făcut azi, ne vom antrena şi vom locui în parcul Babeş", a spus Prodan pentru ziuadecj.ro. Întrebată care sunt condiţiile pe care le cere autorităţilor, Prodan spune că nu a avut pretenţii, "am spus să mă ajute fiecare cum poate". "Ne-au cerut timp, noi avem", a spus Prodan.


Directorul clubului recunoaşte că măsura mutării echipei la Buzău a fost una extremă, dar a luat-o pentru a scoate galeria în stradă. "Au fost măsuri extreme, e adevărat, dar a fost ultima cale de a arăta că într-adevăr nu pot trăi la Cluj, cu riscul înverşunării galeriei. A fost singura modalitate de a scoate în stradă galeria", a spus ea.

S-a gândit la reacţia galeriei când a decis mutarea echipei? "Da", spune Prodan, "a fost o chestie la care m-am gândit şi m-am rugat să se întâmple".

Amintim, sute de suporteri ai Universităţii Cluj au ieşit în stradă, patru zile consecutiv, după ce Prodan a anunţat că mută echipa  la Buzău. Suporterii au protestat în faţa sediului Primăriei şi i-au cerut primarului Emil Boc să se implice, şi au oprit traficul pe strada Moţilor.

Comenteaza