Punct atins: “E un egal pentru moralul nostru”

Punct atins: “E un egal pentru moralul nostru”
Egalul din Giuleşti nu urcă Universitatea în clasamentul Ligii I, dar antrenorul Ionuţ Badea spune că punctul obţinut contează mult pentru moralul grupului.

Universitatea a început cu dreptul partea a doua a campionatului, cu un egal pe terenul Rapidului, care putea foarte bine să se transforme chiar şi într-o victorie in extremis. Gicu Grozav a anulat în minutul 83 reuşita lui Dan Alexa, venită în urma unei faze ciudate, care l-a prins pe portarul Mircea Bornescu căzut. Ionuţ Badea şi-a lăudat jucătorii pentru dăruire.

"Nu e la îndemâna oricui să revină în Giuleşti după ce e condus. Acest rezultat e meritul grupului, e un egal mai mult pentru moralul nostru pentru că în clasament nu are un impact foarte mare. Nu vreau să fac remarci individuale. Cristescu şi Hoban au confirmat raţiunea aducerii lor", a spus Ionuţ Badea imediat după joc. Tehnicianul Universităţii a acuzat şi faza din finalul primei reprize, când Grigore a fost iertat de un al doilea cartonaş galben după o intrare "criminală": "Cred că acolo se impunea al doilea cartonaş, dar nu vreau să fac mai multe aprecieri legate de arbitraj".

Tehnicianul a surprins la alinierea echipelor de start şi a mizat încă din primul minut pe Marian Cristescu, fotbalist care s-a confruntat cu probleme medicale în ultimele două săptămâni. Primele 10 minute s-au jucat pe contre, cu Surdu şi Cristea ratând primele două ocazii ale jocului. Rapidiştii s-au urcat peste adversari, dar n-au ajuns să pună în pericol poarta lui Bornescu. Portarul clujenilor, revenit "acasă", în Grant, a fost la un pas să-i facă pe rapidişti fericiţi, scăpând din braţe o centrare a lui Roman. Mingea s-a dus peste poartă. Tot Rapidul a rămas în defensivă, atacând cu toate liniile, dar "U" s-a apărat compact şi exact. Glauber a dat impresia unei ocazii mari când a tras dintr-un unghi mort peste poartă. Bornescu a fost la un pas să-l scoată din joc pe Szukala când a ieşit hazardat şi l-a lovit pe căpitanul Universităţii, care a necesitat îngrijiri medicale. Cristi Balaj i-a iertat pe giuleşteni pe finalul primei reprize, când Nicolae Grigore a avut trei intrări extrem de dure în decurs de 10 minute, dar n-a văzut decât un "galben". Spiritele au degenerat, iar jucătorii celor două echipe au fost la un pas să se ia la bătaie. "Centralul" a echilibrat disputa la capitolul gafe şi a închis ochii la un henţ clar făcut de Achim în propriul careu.

Încinşi de finalul bun de repriză, gazdele au început furibund partea secundă. Universitatea n-a mai reuşit să lege pasele dincolo de mijlocul terenului, iar Claudiu Niculescu şi Adrian Cristea au beneficiat de foarte puţine mingi. Golul a venit în minutul 68, după o fază confuză şi bizară. Mircea Bornescu a plonjat prea repede, fiind derutat de o contră în careu, iar Alexa a reluat în plasă din şase metri. Rapidul a forţat golul doi, dar de data asta Bornescu a reţinut şutul lui Grigore. Când totul părea pierdut, Ionuţ Badea a scos din mânecă două mutări inspirate, iar intrările lui Cojocnean şi Grozav au schimbat decisiv meciul. Intrat bine în centrul terenului, Laurenţiu Marinescu a luat o acţiune pe cont propriu, a trecut de trei rapidişti, l-a deschis pe Gicu Grozav, iar puştiul împrumutat de la Standard Liege l-a driblat fin pe Coman şi a marcat cu sânge rece. Uluiţi, rapidiştii puteau rămâne fără nici un punct dacă lovitura de cap a lui Tony Nwakaeme, după o centrare de manual a lui Cojocnean, nu lovea transversala. "U" va juca peste o săptămână cu Steaua pe Cluj Arena.

Bornescu i-a aplaudat pe fanii care-i înjurau echipa

Suporterii giuleşteni care au umplut ce-a mai rămas deschis din stadionul "Valentin Stănescu" şi-au luat adversarii în colimator încă de la încălzirea echipelor, când au scandat la unison împotriva Universităţii şi a lui Claudiu Niculescu. "Clau-gol" a fost huiduit la fiecare atingere de minge pe perioada petrecută în teren. În schimb, Bornescu s-a dovedit foarte afectiv cu fanii care-i bălăcăreau echipa şi coechipierii, salutându-i şi la începutul partidei, dar şi la debutul părţii secunde. Portarul a avut o intervenţie târzie la golul lui Alexa, căzând înainte ca mijlocaşul rapidist să lovească balonul.

Surpriza Hoban

Ovidiu Hoban a fost unul dintre cei mai buni oameni ai Universităţii în Giuleşti, impresionând prin determinare. Titular şi în condiţiile în care Gabi Boştină e accidentat, ex-medieşeanul a avut mai multe intervenţii decisive în propriul careu, dar şi la mijlocul terenului şi nu s-a ferit să-şi bage capul în gheata adversarilor. Lukasz Szukala, noul căpitan al "Şepcilor roşii", a arătat de ce i-a fost înmânată banderola, comportându-se ca un adevărat lider. Neamţul a ieşit de două ori din teren, prima dată după un contact dur cu Bornescu, portarul lovindu-l în încercarea de a respinge o minge.

 

 

Etichete
Comenteaza