Punct lovit la Braşov: „Studenţii” respiră în cursa nebună pentru salvare

Punct lovit la Braşov: „Studenţii” respiră în cursa nebună pentru salvare
Universitatea s-a apărat ermetic şi a obţinut un rezultat extrem de important în deplasarea
de la Braşov. „Studenţii” au forţat abia pe final, când au trecut pe lângă o victorie uriaşă.

Şepcile roşii" nu se predau! Universitatea a obţinut luni seară un punct extrem de important pe terenul celor de la FC Braşov, acolo unde Steaua a pierdut fără mare luptă.

 Ionel Ganea îşi imprimă din ce în ce mai bine stilul, iar Universitatea a arătat şi aseară ca o echipă solidă în defensivă şi extrem de muncitoare. „Studenţii" s-au mulţumit cu egalul, forţând abia pe finalul meciului când au şi ratat trei ocazii mari. S-a terminat 0-0, un rezultat care le convine de minune elevilor lui Ionel Ganea.

Aşteptaţi ca adevăraţi salvatori, Ianos Szekely şi Tony Nwakaeme au urmărit din tribuna oficială partida cu FC Braşov. Primul a fost împiedicat de o problemă musculară să revină în tricoul alb-negru, în timp ce Tony are încă probleme cu actele şi n-a fost legitimat, a explicat Ganea. Antrenorul „Şepcilor" a mers pe clasică idee conform căreia echipa câştigătoare nu se schimbă, aşa că a aliniat acelaşi „11" care învingea pe CS Severin, mai puţin Nicola, suspendat. FC Braşov, o formaţie extrem de liniştită, situată undeva la mijlocul clasamentului, avea toate atuurile pentru un joc bun, ofensiv. Cu toate astea, elevii lui Adrian Szabo, omul fără licenţă PRO de pe banca Braşovului, au arătat foarte multe neajunsuri în joc. Clujenii au profitat de uluiala din jocul adversarilor şi au ţinut jocul departe de propria poartă. Ocaziile de ambele părţi au lipsit pe aproape întreg primul mitan, unul fragmentat şi condimentat doar cu greşeli tehnice de ambele părţi, iar spectatorii au avut nevoie de 22 de minute pentru a vedea prima ocazie. Cristi Munteanu a trimis în două rânduri, din centrul careului, dar Boşneag a respins providenţial, arătând că banderola n-a ajuns întâmplător pe braţul său. „Studenţii" au mers pe mingi lungi, trimise spre cele două aripi, Borza şi Buleică, iar ultimul a dat replica, şutând cu stângul, din vole, puţin pe lângă poartă.


După o primă repriză săracă în faze de poartă, braşovenii au început mai decişi partea secundă, dar s-au lovit de aceaşi apărare hotărâtă şi deosebit de exactă a „studenţilor". Pe măsură ce presiunea Braşovului - destul de sterilă, de altfel - s-a intensificat, „studenţii" s-au aşezat pentru a marşa pe cartea contra-atacului, una care putea fi câştigătoare. În ultimele 15 minute, „studenţii" au avut ocaziile meciului. Dedu a trimis puţin peste poartă, cu capul, după o centrare perfectă a lui Ciupe, iar apoi braşovenii au replicat prin Danquak, dar Boşneag a reţinut şutul trimis din doar trei metri. Fundaşul Munteanu, cel mai periculos braşovean, le-a dat emoţii „Şepcilor", cu un şut pe lângă poartă, pentru ca Universitatea să vină cu cele mai mari şanse ale finalului. Mai întâi, Dedu a trimis din semi-foarfecă, la câţiva centimetri de colţul scurt, pentru ca Buleică să treacă (87) şi el pe lângă gol, cu un şut superb, trimis cu piciorul stâng, dar care a mers pe lângă bară.

Clujenii au tratat inteligent finalul, nu le-au dat mari şanse adversarilor să se apropie de poartă, şi au obţinut un punct mare în lupta pentru evitarea retrogradării. „Şepcile roşii" se menţin pe locul 14, cu 22 de puncte, unul mai mult decât Ceahlăul Piatra-Neamţ, prima echipă care se află în zona retrogradării. 7

FC Braşov - "U" Cluj 0-0


l Stadion: "Silviu Ploieşteanu", Spectatori: 2000

l Braşov: Mutu - Velayos, Machado, Munteanu Cr. Ionescu - Viveyros (61, Tătar), Mateiu, Madeira (78, Danquak), I. Popa (55, Păun) - Buga, Batin
l Antrenor: Adrian Szabo

l "U" Cluj: Boşneag - Ciupe, Ninu, Raţiu, Turcu - Bucşa, A. Popa (61, Muzac) - Buleică, Hidişan, Borza (55, Apostu) - Dinu (68, Dedu)
l Antrenor: Ioan Viorel Ganea

l Cartonaşe galbene: Madeira, I. Popa / A. Popa, Boşneag, Hidişan, Ciupe, Bucşa, Dedu, Raţiu

l Au arbitrat: Adrian Cojocaru - Florin Ungureanu şi Nicolae Megheşan

 

Etichete
Comenteaza