Punctul nimănui: CFR şi Astra au remizat într-un meci lipsit de spectacol GALERIE FOTO

Punctul nimănui: CFR şi Astra au remizat într-un meci lipsit de spectacol GALERIE FOTO
Formaţia din Gruia a terminat la egalitate partida cu Astra Giurgiu, scor 0-0, la capătul unui joc fără ocazii importante de gol.

Oficialii Astrei au acuzat maniera de arbitraj a centralului Ovidiu Haţegan, după ce acesta l-a eliminat în repriza secundă pe Yahaya. Antrenorul gazdelor, Petre Grigoraş a comparat remiza cu o înfrângere şi a transmis că cel puţin în acest moment echipa sa nu se poate gândi la primele locuri.

CFR-ul a primit sâmbătă seara vizita Astrei Giurgiu, ocupanta locului secund în Liga I, echipă foarte ofensivă şi redutabilă în deplasare. "Feroviarii" erau în creştere de formă după două succese consecutive, 7-2 cu Oţelul şi 1-0 la Piatra-Neamţ, însă jocul a fost lipsit de faze notabile. În prima jumătate de oră, doar Rada (28) dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri şi Bukari (32), cu un şut de la marginea careului, au ameninţat cele două porţi. Ivanovski a şi înscris înainte de pauză, dar din poziţie de offside. În rest, nimic notabil pe teren! Grigoraş s-a agitat pe margine, însă elevii săi au avut probleme în atac, nereuşind să-şi creeze ocazii notabile.

Astra a jucat şi ea la turaţie redusă, temător, dând impresia că se mulţumeşte şi cu o remiză. N-a mai forţat ca în alte partide, însă putea să dea lovitura de graţie în Gruia prin Enache, care a şutat peste poartă din poziţie bună (58). Şi când toată lumea se împăcase cu ideea că meciul va merge spre un 0-0 previzibil, Yahaya a fost eliminat de Haţegan după o intrare la Djokovic, la mijlocul terenului (77). Fotbalistul Astrei avea un cartonaş şi l-a primit pe al doilea, fază care a ridicat în picioare banca oaspeţilor! Spiritele s-au calmat, însă CFR-ul n-a reuşit să profite de superioritate numerică. Maah, în prelungiri a avut o ultimă execuţie, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Haţegan a fluierat finalul, iar oaspeţii au sărit la gâtul său, acuzându-l că a influenţat rezultatul meciului. "Ce fel de eliminare e aia, ce face acest Haţegan de e numărul 1 în România? Este inadsmisibil cum l-a eliminat pe Yahaya după o intrare la minge", a răbufnit finanţatorul Astrei, Ioan Niculae.

"Rezultat echitabil"

Cei doi antrenori, Petre Grigoraş şi Daniel Isăilă, au căzut de acord că rezultatul înregistrat pe tabelă a reflectat realitatea de pe teren. "Nu sunt mulţumit de ce am făcut astăzi, am jucat cu o viteză în minus, egalul nu ne ajută, este ca o înfrângere. Raportându-ne la joc, rezultatul este echitabil", a spus Grigoraş. "Sunt mulţumit de acest punct, nu am reuşit mai mult şi este un punct corect", a precizat şi Daniel Isăilă.

CFR- Astra 0-0 (0-0)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu, Spectatori: 6000

CFR: Felgueiras - Maftei, Cadu, Rada, Camora - Djokovic, Muniru - Maah, Gabionetta (Pedro, 71), Ogbu (Deac, 71) - Tade (Costea, 46)
Antrenor: Petre Grigoraş

Astra: Lung - Măţel, Găman, Yousef, Morais - Yahaya, Laban - Enache, Bukari (Yazalde, 85), Yoda (Cristescu, 81) - Ivanovski (Budescu, 72)

Antrenor: Daniel Isăilă

Cartonaşe galbene: Muniru (14), Gabionetta (17), Cadu (56), Djokovic (72), Maah (90+2) / / Bukari (9), Yahaya (65, 77), Budescu (89)

Cartonaşe roşii: Yahaya (77)

Au arbitrat: Ovidiu Haţegan - Octavian Şovre, Mircea Orbuleţ

 

Comenteaza