Radu Constantea a dezvăluit cel mai mare salariu de la "U" Cluj. Ce sume plătește liderul Superligii

Radu Constantea a dezvăluit cel mai mare salariu de la "U" Cluj. Ce sume plătește liderul Superligii
| Foto: FC Universitatea Cluj

Președintele clubului clujean a oferit detalii despre situația financiară a echipei care conduce clasamentul primei ligi.

Neînvinși în primele 9 etape ale noului sezon, "studenții" s-au distanțat în fruntea Superligii și visează frumos. Performanța este cu atât mai remarcabilă, având în vedere că a fost reușită fără cheltuieli mari, comparativ cu alte formații din primul eșalon. Radu Constantea a vorbit despre bugetul clubului și a dezvăluit care e cel mai mare salariu de la Universitatea Cluj.

"Pentru noi e dificil la bugetul pe care îl avem să achiziționăm jucători valoroși și cu o vârstă foarte bună, tineri. Costă foarte mulți bani. Și de aceea trebuie să facem acest mixt, să aducem foarte mulți jucători din propria academie și să încercăm să aducem jucători din campionatul intern, care au jucat la un anumit nivel și să creștem de la an la an.

Să stabilizăm echipa. Principalul obiectivul anul acesta e calificarea în play-off. Vrem să stabilizăm echipa în primele 6, să stabilizăm bugetul și ulterior să ajungem la nivelul să putem achiziționa jucători și să ajungem și la acest segment de venituri în club, chiar dacă în acest sezon am reușit să avem venituri din vânzări care au depășit 600.000 de euro.

Încercăm să creionăm aceste venituri pe toate palierele. Au fost Daniel Popa, Thalisson și acel procent de 25% pe care îl dețineam la Victor Dican. La nivel de achiziții n-am plătit niciun euro. Ne-au costat doar banii la semnătură pentru jucători și cheltuielile cu agenții. Nu cred că depășim 150.000 de euro în total. Nu e salariu mai mare de 13.000 de euro. Sunt și juniorii, îi excludem, dar suntem undeva la 3-4 mii de euro", a explicat președintele clubului clujean pentru Fanatik.

Comenteaza