Rapidul intră azi în depunctare din cauza datoriei către “U”

Rapidul intră azi în depunctare din cauza datoriei către “U”
Gruparea patronată de George Copos a refuzat să plătească până aseară suma de 47.000 de euro, plus TVA, pentru transferul lui Octavian Abrudan, astfel că azi ar trebui să fie depunctată cu două puncte, conform regulamentelor în vigoare.

Comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal au dat dreptate „Şepcilor roşii" în mai multe rânduri, iar la finalul săptămânii trecute a fost emisă hotărârea definitivă. În aceste condiţii, începând de azi, Rapidul ar trebui să fie penalizată cu două puncte, iar dacă „giuleştenii" nu achită suma în următoarele şapte zile, urmează o penalizare similară.

Regulamentul prevede că în cazul în care o echipă aflată într-o asemenea situaţie refuză să achite restanţele către un alt club şi după două depunctări succesive, atunci se va trece la neprogramare şi, apoi, la excludere din campionat. Universitatea Cluj l-a vândut pe Abrudan la Rapid Bucureşti în această vară, contra sumei de 47.000 de euro, plus taxa pe valoarea adăugată. Clubul patronat de George Copos nu şi-a respectat însă obligaţiile financiare, astfel că s-a ajuns la un litigiu la comisiile Ligii Profesioniste de Fotbal.

După aproape trei luni în care cele două formaţii şi-au prezentat poziţia, Universitatea a avut câştig de cauză, iar Rapidul a fost obligat să plătească, lucru care nu s-a produs până în prezent. Oficialii „Şepcilor roşii" au declarat în mai multe rânduri că mizează pe banii aferenţi transferului lui Abrudan pentru a achita o parte din datorii.

 

Etichete
Comenteaza